Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka bez presedana

Gorući problem uoči Svjetskog prvenstva: Mnogi navijači odustaju od puta u Katar

Ušli smo u posljednjih 5 mjeseci do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Iako je nogometni, a posebno navijački svijet složan u tome da su organizatori natjecanja prilično zakasnili s važnim informacijama oko smještaja, sada su ponudili dodatna objašnjenja oko te goruće teme.

Katarsko Svjetsko prvenstvo sve nam je bliže, a organizatori uvjeravaju da su spremni ugostiti goste iz cijeloga svijeta. Unatoč tome što su brojni navijači negativno prihvatili odluku bez presedana, da se smještaj može rezervirati isključivo preko specijalizirane platforme, organizatori objašnjavaju koje prednosti ona nudi.

"Kroz našu platformu nudimo više od tradicionalne ponude u vidu hotelskih soba, apartmana, vila i odmarališta. U ponudi su kruzeri i navijački kampovi, te šatorski smještaji u pustinji. Te šatorske karavane pružit će autentičan doživljaj Katara i arapske kulture", poručio je Khalid Al-Naama iz organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva.

Katar uveo posebnu platformu za rezervaciju smještaja

Organizatori uvjeravaju kako će svaki navijač pronaći sve što traži.

"Platforma nudi pristupačne cijene koje si svatko može priuštiti s početkom od 80 dolara. Naravno da sukladno stupnju punude, cijene rastu, ali mi svima jamčimo minimum komoditeta jer su svi smještaji uređeni", naglašavaju domaćini.

A kako pet mjeseci prije početka Mundijala dišu hrvatski navijači, upitali smo jednog vjernog pratitelja Vatrenih.

"Nažalost, sve informacije su u biti sve lošije i lošije za hrvatske navijače, ali i općenito za navijače. Hrvatski navijači koji su kupili ulaznice, vis a vis svih ovih informacija, odustaju. Da li će ta ulaznica ostati neiskorištena ili će je pokušati vratiti pa povratiti svoja sredstva. Jednostavno zbog te nekakve nesigurnosti zbog odlaska u takvu državu, ljudi jednostavno odustaju od odlaska na to Svjetsko prvenstvo", kazao je Slavko Husnjak.

Prognoze su pesimistične

Slavko Husnjak od 2006. godine prati Vatrene na svim velikim natjecanjima, ali u Katar navjerojatnije neće ići. Svjestan je da će tako propustiti posljednje Svjetsko prvenstvo Luke Modrića, ali kaže da ga na takvu odluku tjera uvjerenje da u Kataru navijači neće moći biti - pravi navijači.

"Mi svi znamo da hrvatski navijači vole pjevati, hodati po ulici, biti viđeni. Na kraju, to je i poanta, da se vide navijači, da se natječemo s drugima, a ovdje to doista neće biti moguće."

U kolikoj mjeri će se te pesimistične prognoze doista i ostvariti, saznat ćemo krajem studenog.

"I oni bilježe ogroman, ogroman manjak zainteresiranih za odlazak u Katar, tako da, ista je situacija. Doslovno ista je situacija."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider