Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A sad derbi

Gorica preokretom do prve pobjede u sezoni: Toplak lakše diše nakon lošeg ulaska u sezonu

Gorica je pobijedila Lokomotivu 3:2 na domaćem terenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici subotnjeg programa Hrvatske nogometne lige Gorica je preokretom protiv Lokomotive došla do pobjede od 3:2 na svom travnjaku.

Gorica je povela u 9. minuti golom Jakova Vasilja. U drugom dijelu se dogodio preokret. U 61. minuti je Anthony Kalik iz jedanaesterca izjednačio. Gorica je sa 2:1 povela u 66. minuti pogotkom Tonija Fruka, a u 79. minuti je na 3:1 prednost domaćih povećao Brazilac Caio Da Cruz. U 84. minuti Lokomotiva je smanjila zaostatak golom Indrita Tucija.

gol expired FOTO Okupljaju se navijači ispred Maksimira: Stadion će biti pun, Dinamo objavio da je rasprodan zapad divider

Lokomotiva je sa šest bodova ostala na trećem mjestu iza vodećeg Dinama (10) i Hajduka (6). Gorica je prvom pobjedom u novoj sezoni došla do pet bodova i privremeno sa začelja skočila na peto mjesto.

Lokomotiva je prvim udarcem na utakmici koji je išao unutar okvira došla do vodećeg pogotka. Jakov Vasilj primio je loptu na lijevom boku, s kojeg se sjurio prema sredini i kad je došao do 17 metara od vrata domaće momčadi desnom nogom je uputio prizeman udarac. Goričin vratar Banić se izdužio koliko je mogao, ali lopta se od desne vratnice odbila u mrežu.

U 25. minuti Lokomotiva je mogla doći i do drugog pogotka. Odličan kontranapad izveli su gosti, Vasilj je lijepo ostavio loptu na rubu kaznenog prostora za Branimira Cipetića koji je desnom nogom pogodio vanjski dio lijeve vratnice goričkog gola.

Milan Stjelja VIDEO Maksimir se puni i dočekuje derbi, pogledajte javljanje reportera Dnevnika Nove TV divider

Gorica sve do zadnje minute prvog dijela nije imala opasniji pokušaj koji bi zaposlio Lokomotivinog vratara, ali kad je trebalo, Nikola Čavlina se iskazao. Wague je s desnog boka poslao povratnu loptu na desetak metara, gdje je na nju natrčao Anthony Kalik i pucao iz prve. Čavlina je taj udarac obranio, ali je na odbijenu loptu ponovno prvi došao Kalik. Australac je još jednom pucao iz neposredne blizine, ali je Čavlina ponovno zaustavio njegov udarac i potom čvrsto ugrabio loptu.

Drugo poluvrijeme je započelo odličnom prilikom za domaću momčad, što je nagovijestilo mogući preokret. Malo izvan kaznenog prostora loptu je dobio Ante Matej Jurić, gađao je donji lijevi kut, ali je njegov udarac nije bio dovoljno precizan pa je lopta prošla s krive strane vratnice.

U 58. minuti Vasilj je mogao po drugi put zatresti mrežu. Mateo Marić je sjajno pronašao suigrača na lijevom boku, Vasilj se sjurio prema Baniću, pokušao ga prebaciti lijevom nogom, ali je domaći vratar taj pokušaj obranio i ostavio svoju momčad u utakmici.

Već tri minute poslije Gorica je došla do izjednačenja. Wague se sjurio po desnoj strani, na ulazu z kazneni prostor ušao ispred Silvija Goričana koji ga je srušio, a sudac Patrik Kolarić je bez oklijevanja pokazao na bijelu točku. Anthony Kalik je preciznim udarcem izjednačio.

Samo pet minuta poslije, dogodio se potpuni preokret. Jednu ničiju loptu oko sredine igrališta Joey Suk je idealno glavom poslao iza leđa Lokomotivine obrane, za kojom se sjurio Toni Fruk i hladnokrvno svladao Čavlinu.

Gotovo identičnu akciju Gorica je izvela i u 79. minuti. Ovoga puta glavom je iz svoje polovice asistirao Aleksandar Jovičić, a obrani Lokomotive pobjegao je Brazilac Caio Da Cruz te poslao loptu uz desnu vratnicu za 3:1.

Sve pogotke s utakmice možete pogledati OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider