Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zasluženo slavlje

Gorica nokautirala Osijek i prekinula Bjeličin niz nepobjedivosti: Velika gužva na vrhu

Gorica je pobijedila Osijek 4:1 u 15. kolu Prve HNL…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu 15. kola Prve HNL Gorica je kao domaćin nadigrala Osijek sa 4-1 (1-0). 

Strijelci za domaće bili su Dieye (13), Kalik (54, 65) i Mitrović (77), dok je jedini pogodak za goste postigao Mierez (49).

Bio je ovo prvi poraz Osijeka otkako ga je preuzeo Nenad Bjelica koji je dosada ostvario devet pobjeda i dva remija.

Gorica je svoju bolju igru u prvom poluvremenu okrunila jednim pgootkom. Špikić je u 13. minuti uputio odličan centaršut s desne strane, udarac Suka Ivušić je uspio odbiti, no samo do Dieyea koji je odbijenu loptu pospremio u mrežu .

Početkom nastavka Osijek je stigao do poravnanja nakon nekarakteristične pogreške domaćeg kapetana Kahline koji nije uspio ukrotiti ne pretjerano jak udarac Bočkaja s gotovo 30 metara, a na odbijenu loptu natrčao je Mierez i u 49. minuti poravnao na 1-1.

Tada je na scenu stupio igrač utakmice Anthny Kalik koji je golovima u 54. i 65. minuti usmjerio utakmicu u korist Gorice. Kod prvog gola je vratar Osijeka Ivušić istrčao na gotovo 40 metara od svog gola samo da bi pogodio Kalika. Lopta se odbila u lijevu stranu, no Australac hrvatskih korijena je uspio lobom pogoditi mrežu prije no što se Ivušić vratio među vratnice. Drugi pogodak Kalik je postigao nakon što je sa sredine igrališta sam krenuo prema Ivušiću te potom mirno poslao loptu pored gostujućeg čuvara mreže.

Konačnih 4-1 postavio je Mitrović nakon lijepog okomitog proigravanja Babeca.

Ovom pobjedom treća Gorica je došla do 26 bodova, četiri manje, ali i uz dvije utakmice manje od vodećeg Osijeka. Između njih je Dinamo sa 29 bodova i tri utakmice manje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider