Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekinuli crni niz

VIDEO Gorica deklasirala Hrvatski dragovoljac: Toplak startao visokom pobjedom

Gorica je pobijedila Hrvatski dragovoljac 4:0 u 26. kolu Prve HNL…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 26. kola Prve HNL Gorica je kao domaćin uvjerljivo svladala Hrvatski dragovoljac sa 4-0 (1-0). 

Pogotke za Goricu postigli su Atiemwen (22-11m), Musa (47), Cruz (52) i Kalik (59).

Pod vodstvom novog trenera Samira Toplaka igrači Gorice prekinuli su niz od sedam uzastopnih poraza, od čega šest u prvenstvu, a veliku pomoć pružili su im i nedorasli suparnici koji će zasigurno nakon samo jedne sezone u društvu najboljih dogodine opet igrati u drugoj ligi. 

HNL golovi: Gorica - Hrvatski dragovoljac 1:0 (Atiemwen)

U čprvom poluvremenu gosti su skrivili dva potpuno nepotrebna kaznena udarca, oba Marino Kukoč, od kojih su domaći iskoristili tek jedan, da bi u samoj završnici i kapetan te vratar Šubarić isključen zbog neshvatljive reakcije na 30-ak metara od svojih vrata.

Prvi kazneni udarac Kukoč je skrivio u 9. minuti kada je lošte kontrolirao loptu, a onda glavom udario u glavu Mitrovića na pola metra unutar svog 16-erca pa je Bebek pokazao na bijelu točku. Udarac Kalika obranio je Šubarić.

HNL golovi: Gorica - Hrvatski dragovoljac 2:0 (Musa Muhammed)

No, samo 10-ak minuta potom Kukoč je ponudio novu priliku Gorici s iste pozciji, ovoga puta je igrao rukom opet pola metra od linije kaznenog prostora i ostavio Bebeka bez druge opcije nego da pokaže na bijelu točku. Ovaj put odgovornost je preuzeo Atiemwen te doveo Goricu u vodstvo.

U 45. minuti Atiemwen se izborio za loptu između da braniča gostiju, Šubarić je istrčao sa svog gola i bezrazložno rukom povukao napadača domaćih te tako preuranjeno okončao svoj nastup.

HNL golovi: Gorica - Hrvatski dragovoljac 3:0 (Caio da Cruz)

Njegova zamjena Marić je u samo 15 minuta nastavka čak tri puta morao po loptu u mrežu. Već u 47. minuti Gorica je dobro kombinirala po desnoj strani, povratnu loptu Golubickasa gosti nisu znali raščistiti što je iskoristio Musa i s pet metara zatresao mrežu.

U 52. minuti Babe je pucao s više od 30 metara, Marić je katastrofalno reagirao i odbio loptu na put natrčalom Cruzu koji je mirno povisio na 3-0.

HNL golovi: Gorica - Hrvatski dragovoljac 4:0 (Kalik)

Konačni rezultat u 59. minuti postavio je Kalik preciznim udarcem sa 20-ak metara u donji desni kut.

Ovom pobjedom šesta Gorica je stigla do učinka od 32 boda, jednim manje od pete Lokomotive, dok je Hrvatski dragovoljac uvjerljivo posljednji sa samo 10 bodova, 12 manje od devete Istre 1961.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider