Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve zasluge pripisao igračima

Bolji start na klupi Rijeke teško da je mogao poželjeti jedan od najtalentiranijih hrvatskih trenera

Bolji start na klupi Rijeke teško da je mogao zamisliti. Goran Tomić u debiju nanio je Nenadu Bjelici prvi poraz u Gradskom vrtu.

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih trenera Goran Tomić u ponedjeljak je preuzeo momčad s Rujevice, već u srijedu šokirao Nenada Bjelicu i Osijek te izborio polufinale Kupa. Danas je u razgovoru za Dnevnik Nove TV pričao o svojim prvim dojmovima, ali i planovima koje ima u Rijeci.

"Ključni su bili igrači, da se razumijemo. Ja sam stvarno u to kratko vrijeme napravio možda neke taktičke preinake, međutim igrači su to iznijeli. To je ekipa prepuna kvalitete, možda im je trebao taj neki pozitivni klik da se dogodi, da se opet nekako taj mlin okrene na stranu Rijeke."

A okrenule su se stvari i u Tomićevom slučaju. Prošle sezone s Lokomotivom je u finalu Kupa poražen baš od Rijeke. Sada je momčad s Rujevice slavljem protiv Osijeka pogurao u polufinale. Može li Rijeka do novog, a Tomić do svog prvog trofeja?

"Rijeka je klub koji uvijek cilja na najveće, maksimalne ciljeve i zbog toga sam tu. Želim biti trener koji se bori za trofeje, pa tako i za Kup."

Start 43-godišnjeg Šibenčanina u Rijeci obećavajuć je tim više...

gol expired Khabib pokazao kakav je nogometni fanatik: Pobrojao osvajače Lige prvaka, umjesto Realu jedan naslov pripisao Barci divider

"Ma nisam se još praktički ni uspio smjestiti, polako se uhodavam, stvarno je sve super, klub je fantastično organiziran, uređen, i bolje nego što sam očekivao. Stvarno sam sretan što sam postao trener jednog od najvećih hrvatskih klubova."

U kojem bi mu predsjednik trebao čuvati leđa. Jer Tomić je tek četvrti trener HNK Rijeke u eri Damira Miškovića.

* Rijeka klub koji je poznat da jako vjeruje trenerima, da ih ne mijenja često. Poručili su i prilikom vašeg dovođenja da nisu za šok terapije, da su vas doveli smisleno, koliko to jednom treneru znači?

"Sigurno znači jako puno. Takvu situaciju sam imao i u Lokomotivi, gdje su isto tako ljudi imali veliko povjerenje u trenera. Sigurno da je treneru to jako lijepo za čuti, međutim na kraju su rezultati ti koji diktiraju."

Izazova se, kaže, ne boji. Jedva čeka vidjeti punu Rujevicu, a navijačima do tada obećaje kakvu Rijeku mogu očekivati:

"To je Rijeka koja igra jedan ofenzivan, napadački nogomet, nogomet pun tranzicije, trke, pun duela, pun energije. Tako da, takav nogomet preferiram i to ćemo i napraviti u Rijeci."

Već u nedjelju Tomićeva Rijeka će na novo veliko iskušenje - Dinamu na Maksimir.

Alistair Overeem - Hodajuća legenda - 4 Veliki gospodin Alistair Overeem emotivnom se porukom oprostio od UFC-a divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider