Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludilo u Amsterdamu

VIDEO Ludi derbi, golčina Tadića pa sramotan potez njega i suigrača koji morate vidjeti

Ajax je svladao Feyenoord u ludoj utakmici u Amsterdamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedjeljni De Klassieker itekako je opravdao epitet najvećeg derbija nizozemskog nogometa. Ajax je pobijedio Feyenoord s 3:2 u Amsterdamu nakon ludog preokreta u isto takvoj utakmici.

Domaći su navijači uspjeli bakljadom slučajno zapaliti neke od svojih udarnih transparenata, no sramotu im je ublažila njihova momčad koja je slavila protiv najvećeg rivala iz omraženog im Rotterdama koji je dva puta vodio u derbiju, a onda ostao bez bodova.

Feyenoord je poveo već u osmoj minuti golom Luisa Sinisterre, a izjednačio je Sebastien Haller u 24. minuti. Međutim, samo četiri minute kasnije Guus Til je zabio i drugi pogodak za momčad iz Rotterdama.

Tadić i Anthony heroji i simulatori

Ipak, Ajax je u posljednjih 12 minuta susreta uspio okrenuti rezultat. Dušan Tadić je izjednačio u 78. minuti fenomenalnim pogotkom iz slobodnog udarca. Bila je to prava majstorija kapetana Ajaxa koju možete pogledati ovdje.

Slavlje Kopljanicima donio je Anthony u 86. minuti, a ovaj je igrač isključen pred kraj susreta u bizarnom incidentu. Nakon što je na njemu napravljen prekršaj, završio je izvan terena. No potom se digao i vratio u teren gdje ga je na pod bacio vlastiti kapetan, Dušan Tadić kako bi potrošili još malo vremena u sudačkoj nadoknadi.

Sudac je taj čin procijenio kao pokušaj simuliranja te je dao drugi žuti karton strijelcu pobjedničkog gola.

Tu situaciju pogledajte ovdje.

Ajax sada ima 66 bodova, pet više od PSV Eindhovena koji ima i utakmicu manje. Feyenoord je treći sa 55 bodova, dok Twente na četvrtoj poziciji ima 54 boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider