Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bivši napadač

Zabio tri gola Hrvatskoj u Beogradu, a sad mu prijete četiri godine zatvora

Bivši napadač nastupao je za reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Mirko Vučinić (Foto: Afp)

Mirko Vučinić, nekadašnji reprezentativac Srbije pa Crne Gore, nalazi se u velikim problemima. Optužen je za utaju poreza, zbog čega mu prijete četiri godine zatvora.

Radi se o iznosu od 13 milijuna eura. Javni tužitelj tvrdi da je Vučinić trebao platiti porez u Italiji, dok njegova obrana nastoji dokazati da je u periodu od 2014. do 2017. godine bio porezni rezident u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je igrao za Al Jaziru.

Konačna presuda u tom slučaju bit će donesena sredinom listopada, kada je na rasporedu posljednje ročište, piše talijanski portal Qutidiano di Puglia.

Zabio tri pogotka mladim Vatrenima

U nogometnoj karijeri nastupao je za Lecce, Juventus i Romu, a za mladu reprezentaciju nekadašnje državne zajednice Srbije i Crne Gore ima četiri nastupa. Od toga su dva nastupa protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Euro do 21 godine.

U prvom susretu doigravanja protiv mladih Vatrenih (3:1) u Beogradu, Vučinić je zabio sva tri pogotka, a proslavio ih je s tri uzdignuta prsta na obje ruke.

Bilo je to 2005. godine kada su za mladu hrvatsku reprezentaciju nastupali Eduardo Da Silva, Vedran Ćorluka, Luka Modrić i drugi, a izbornik je tada bio Slaven Bilić, no utakmicu je vodio njegov pomoćnik Aljoša Asanović.

Vučinić je, nakon raspada Srbije i Crne Gore, nastupa za crnogorsku reprezentaciju te je upisao ukupno 46 nastupa i 17 golova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider