Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
susnet sports media festival

VIDEO Iz Dinama ekskluzivno otkrili: "Od gradonačelnika smo tražili da nas ubaci u projekt izgradnje Kranjčevićeve"

Na panelu gol.hr-a na Sunset Sports Media Festivalu bilo je govora o isplativosti HNL-a.

U Zadru se ovog vikenda održava treće izdanje Sunset Sports Media Festivala na kojem sudjeluje i gol.hr.

Dobro nam poznati voditelji podcasta Utakmicu po utakmicu, Mateo Pukšar i Igor Ćurković, vodili su panel s uglednim gostima koje ste mogli gledati u izravnom prijenosu.

Na panelu su gostovali Sanjin Španović, šef ureda novog Dinamovog predsjednika, Velimira Zajeca te šef marketinga NK Osijeka, Leo Vinković.

Otvorili su odgovorima na pitanje koje stoji u naslovu panela, a svoju perspektivu dali su ljudi iz Dinama i Osijeka. Zaključak je da ovakav kakav jest nije profitabilan, ali Europa je dostižna za domaće klubove samo kroz HNL, a u Europi naši najbolji klubovi zarađuju najveći novac.

Problem domaće lige jest infrastruktura, a Španović je istaknuo kako, iako se nešto pokrenulo, novi stadion Maksimir će morati pričekati. Ekskluzivno je otkrio kako je Dinamo tražio od zagrebačkog gradonačelnika da se uključe u projekt izgradnje Kranjčevićeve kako bi projektantima dali svoje upute pri izgradnji jer će taj stadion koristiti dok se novi Maksimir bude gradio.

Svoju perspektivu dao je i šef marketinga Osijeka Leo Vinković, čiji je klub odradio prvu sezonu na najljepšem stadionu u Hrvatskoj. Kaže kako su prelaskom na novi stadion poboljšani svi uvjeti rada. Dinamu je savjetovao da odmah uključi sve klupske strukture koje može u izgradnju stadiona.

Bilo je govora i o proizvođačima opreme. Dinamo bi dogodine trebao nositi Castore, što Španović nije želio potvrditi, a Osijek pak proizvodi vlastite dresove.
Po tom pitanju igrači im mogu biti suradnici jer je njihov posao, između ostalog, promovirati te dresove i pomagati njihovu prodaju vlastitim odnosom prema dresu.

Predstavnici Dinama i Osijeka priznali su kako prate jedni druge te ostale rivale s vrha ljestvice, ali i klubove iz sredine, odnosno donjeg doma ljestvice.
Zaključili su panel raspravom o izlaznoj strategiji te istaknuli što još nedostaje kako bismo rekli „HNL je tu gdje treba biti.“ 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider