Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Basnoslovne cifre

Godišnje plaće zvijezda Barcelone: Pogledajte gdje su Rakitić, Hrvati i HNL

Pravu uvertiru za sudar Barcelone s Juventusom napravili su španjolski mediji iskopavši podatke o godišnjim plaćama zvijezda katalanoskog diva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić je slabije plaćen i od igrača koji uglavnom griju klupu. Analiza plaća stranih, ali i domaćih igrača otkrila je kako samo jedan do dva posto nogometaša zarađuje basnoslovne cifre. Domaći HNL, pak, ako izuzmemo naše vodeće klubove, izuzetno je skroman.

Kada govorimo o plaćama nogometnih zvijezda katalonskog diva nije teško pogoditi koji trojac je najplaćeniji. Ponajbolji nogometaš planeta Lionel Messi na tjedan zarađuje, samo od plaće, 430 tisuća eura odnosno 22,3 milijuna eura na godinu. Ovdje nisu pribrojeni iznosi iz marketinškog djela. Iza Mesija je Neymar s 19 milijuna, a iza Neymara Suarez s 15 milijuna eura.

Ivan Rakitić je prije dva mjeseca potpisao novi ugovor i on mu jamči, prema španjolskim medijima, 4,6 milijuna eura na godinu. S tom plaćom on je tek 13. najplaćeniji u Barceloni. Ispred Rakitića su igrači poput Paca Alcacera i Jeremyja Mathieua, koji uglavnom griju klupu i zajedno su ove sezone odigrali manje utakmica od hrvatskog reprezentativca.

Pa kad smo kod hrvatskih reprezentativaca pogledajmo top 5 najplaćenijih hrvatskih igrača.

Luka Modrić, prema novom ugovoru potpisanom prije pola godine, zarađuje oko 7,5 milijuna eura na godinu. Već spomenuti Rakitić je odmah iza njega. Sjajne financijske uvjete ima Vedran Ćorluka u ruskom Lokomotivu s 4,4 milijuna eura na godinu. Nešto manje od Ćorluke zarađuje njegov kolega iz Liverpoola Dejan Lovren. A unatoč tome što su mu 34 godine, Darijo Srna je još uvijek itekako cijenjen s 4 milijuna eura na godinu u Šahtaru.

Idemo sada u svijet HNL-a.

Sammir je zarađivao astronomske iznose u Kini, a njegova gaža u Dinamu je astronomska za HNL. Čak milijun i 600 tisuća eura na godinu. Recimo da se radi o godišnjem budžetu Cibalije ili Intera iz Zaprešića.

Soudani ima milijun i 200 tisuća na godinu.

A zaboravljeni Machado u kasicu pospremi 800 tisuća eura na godinu. U Rijeci najviše zarađuje Gavranović s 400 tisuća, u Hajduku Futač s 210 tisuća eura na godinu.

Ipak, sva ova imena o kojima smo pričali su vrh ledenog brijega praktički u svijetu i Hrvatskoj. Stvarnost je takva da je bez Rijeke i Dinama prosječna plaća u HNL-u oko 1300 eura na mjesec, ako odbijemo i Hajduk. Pretpostavlja se da je prosječna neto plaća u ostalih sedam klubova HNL-a oko 6000-7000 tisuća kuna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider