Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OPET NIJE ZABIO

Glavna meta kritika ponovno je Haaland, a jedan statistički podatak je bolan

Norvežanin ponovno nije zabio kad je njegovoj momčadi to bilo najpotrebnije.

Erling Haaland (Foto: Afp)

Kritičari Erlinga Haalanda dobili su još jednu utakmicu na kojoj će moći graditi teoriju kako je najubojitiji napadač svijeta čovjek koji odlučuje samo male utakmice.

Iako je protiv Reala u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka bio puno opasniji nego u prvom susretu, Norvežanin ponovno nije pogodio, a kod dvije neiskorištene izgledne prilike su mnogi pomisli kako bi lopta sigurno završila u mreži, samo da je s druge strane bio Burnley ili Bournemouth.

Guardiola je u produžecima odustao od njega

City je na kraju eliminiran, a Haaland je izvađen početkom produžetaka, pa tako nije mogao pomoći svojoj momčadi ni u izvođenju kaznenih udaraca.

Njegovu poziciju zauzeo je Julian Alvarez, što se na kraju nije pokazalo kao dobitno rješenje. Argentinac je zapravo odigrao vrlo slično Haalandu po pitanju kretanja, očito su im zadaci bili jednaki, samo je Guardiola pokušao s drugim čovjekom.

Da bi situacija za Haalanda izgledala još lošije, na internetu su mnogi istaknuli jedan podatak koji za njega izgleda još ružnije.

Podatak koji boli kao dodatan poticaj kritičarima

Naime, u dvije utakmice protiv Reala on je više lopti izgubio nego što je kompletirao dodavanja. Naime, posjed je izgubio 14 puta, a loptu uspješno dodao tek 11 puta.

Dodajmo tome kako je u prvom susretu imao tek jedan udarac na gol, dok ih je u uzvratu imao pet, od čega je čak jedan završio na vratnici, te čak dva ključna dodavanja koja su suigrače bacila u šansu.

Haaland je zapravo u uzvratu bio jako dobar

Haaland je zapravo u uzvratnom susretu bio jedan od boljih igrača Cityja, ali, nažalost, od njega se očekuju golovi, koje nije isporučio. Sve drugo past će u drugi plan, a istaknut će se upravo onaj porazni podatak naveden u nekoliko odlomaka iznad.

Do kraja sezone City više nema utakmica protiv momčadi gdje se Haaland nije dosad iskazao. U kupu imaju polufinale protiv Chelseaja te eventualno finale protiv Uniteda, njegove možda i najdraže mušterije.

U Premier ligi ostale su im utakmice u kakvima Haaland najviše daje, a kao najteži ispit čini se gostovanje kod Tottenhama, koji ove sezone prima jako puno pogodaka.

Do kraja sezone očekujmo Haalanda kao prvog strijelca lige, no ne očekujmo da će mu kritika zaboraviti lošije izvedbe u najjačim utakmicama ove sezone. A brojke su, na njegovu žalost, ono što će ostati i po čemu će se učinak vrednovati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider