Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Objavio autobiografiju

Legendarni Talijan bez dlake na jeziku: Koga mrzi, tko je djetinjast, a tko trula jabuka

Proteklih godina hit među nogometašima je objava vlastite autobiografije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni reprezentativac i branič Juventusa Giorgio Chiellini objavio je autobiografiju pod nazivom "Io, Giorgio", a nedugo nakon što je knjiga ugledala svjetlo dana odmah je izazvala zanimanje javnosti.

Chiellini je u pisanju autobiografije bio onakakv kakav je cijelo prošlo desetljeće bio na nogometnom terenu - britak, oštar i beskompromisan.

Tako je i sada bez dlake na jeziku osvrnuo se na neke stvari. Njegov dojam o najvećem Juventusovom rivalu Interu stane u nekoliko rečenica.

"Mrzim Inter onako kako Jordan mrzi Detroit Pistonse"

"Ne želim da me netko pogrešno shvati. Mrzim Inter iz dubine duše, ali sa sportskog aspekta, onako kao što Michael Jordan mrzi Detroit Pistonse. Nije to ništa pogrešno, morate imati tu sportsku mržnju u sebi koja će vas tjerati da budete bolji", napisao je Chiellini.

U svojoj karijeri (koja i dalje traje i trajat će još barem godinu dana) Chiellini je igrao protiv svih najvećih svjetskih zvijezda i mnogih igrača koje prati glas da su bahati i prepotentni, ali samo su dvojica na njega ostavila sličan dojam, jedan kolega iz reprezentacije i jedan bivši suigrač.

"Mario Balotelli. Njega ne poštujem, previše je djetinjast, neodgojen, on je nikakav čovjek."

Drugi je Brazilac Felipe Melo koji je od 2009. do 2011. bio u Juventusu.

"Melo je bio najgori. Mogu shvatiti da netko ponekad ode u noćni provod, pa i to da je ponekad nezainteresiran na treningu, ali ne prihvaćam kad netko stalno tako djeluje. Rekao sam čelnicima Juvea da je on trula jabuka u ekipi", zaključio je Chiellini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider