Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakve bravure

VIDEO Talijani imaju novo čudo od vratara: On ima samo 16 godina!

Briljantnom partijom spriječio je debakl posrnulog velikana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 12. kolu Serie A Milan nije uspio na San Siru pobijediti Atalantu. Rossoneri su propustili priliku još više se približiti vodećima, ali na koncu mogu biti sretni što je ostalo 0:0.

Atalanta je većim dijelom utakmice, a naročito u drugom poluvremenu bila bolja momčad. Gosti iz Bergama stvorili su pregršt šansi, ali nisu uspjeli zabiti jer je vrata Milana čuvao Gianluigi Donnarumma.

Radi se o mladiću rođenom 25. veljače 1999. oko kojeg se svi na Apeninima slažu da je grandiozni talent i sigurni budući vratar talijanske reprezentacije. Donnarumma je s nekoliko bravuroznih intervencija spriječio katastrofu Milana i odnio titulu igrača utakmice.

U prvu momčad gurnuo ga je sadašnji trener Rossonera Siniša Mihajlović nedugo poslije svog dolaska. Branio je u pripremnim utakmicama, a nominalno je bio treći vratar, iza Diega Lopeza i Christiana Abbiatija. Debitirao je prije dva tjedna u pobjedi protiv Sassuola (2:1), a branio je i u pobjedama protiv Chieva (1:0) i Lazija (3:1).

Iako još može igrati i za U-17 i U-19 reprezentacije, Luigi Di Biagio pozvao ga je za kvalifikacijske utakmice U-21 selekcije protiv Srbije i Litve. S obzirom u kakvoj je formi, neće biti iznenađenje ako Donnarumma bude i branio na tim susretima.

Talijani su poznati kao nacija koja je dala možda i najviše prvoklasnih vratara u povijesti nogometa. Donnarumma je na dobrom putu da se priključi Gimapieru Combiju, Dinu Zoffu, Walteru Zengi, svom imenjaku Buffonu i brojnim drugima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider