Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a možda i zajedno u klubu

Casillas ipak u mirovini: Legenda zamjenjuje legendu među vratnicama?

Glasina je da će Iker Casillas zbog zdravstvenih problema otići u mirovinu, a njegova zamjena mogao bi biti veliki Gianluigi Buffon.

Casillas i Buffon u zagrljaju (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Tijekom čitavih karijera, koje traju preko 20 godina, Iker Casillas i Gianluigi Buffon bili su veliki nogometni rivali. Svaki u svome šesnaestercu branili su boje svega nekoliko klubova u svojoj karijeri te dviju velikih reprezentacija – Španjolske i Italije.

Casillas je nakon 16 godina provedenih u Real Madridu u ljeto 2015. godine napustio prijestolnicu Španjolske i potpisao za Porto. Tamo je proveo posljednje četiri sezone, a posljednju sigurno neće pamtiti po dobrome. Podsjećamo, Iker je 1. svibnja ove godine pretrpio srčani udar, a samo nekoliko tjedana kasnije njegovoj je supruzi dijagnosticiran rak jajnika.

Moguće da će ga ta posljednja nevolja natjerati u sportsku mirovinu, a umjesto njega Porto na svojem golu želi vidjeti talijansku legendu – Buffona.

Buffon je prvih šest godina svoje karijere proveo u Parmi, a zatim je od 2001. do 2018. bio član Juventusa, s kojim je osvojio apsolutno sve u Italiji. Posljednju sezonu proveo je u pariškom PSG-u, koji ovog ljeta napušta nakon samo jedne godine provedene u Parizu.

Hoće li legenda zamijeniti legendu na golu portugalskog diva koji se i iduće sezone vraća u Ligu prvaka?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider