Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vrijeme je za osvetu

Mandžo već jedan ima, ali Gigi ga nema: Sad ili nikad, opet!

Juventus je nakon dvije godine opet izborio posljednju utakmicu u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poletni i atraktivni Monaco nije nakon Manchester Cityja i Borussije mogao izbaciti Juventus. Taj savršeni stroj Maxa Allegrija, kako mu tepa ne samo Italija već i gotovo cijela Europa, bio je jednostavno prejak iako je čudesni Kylian Mbappe uspio probiti slavnu obranu Juvea nakon 690 minuta bez gola u elitnom klupskom natjecanju.

Kapitulirao je napokon Gianluigi Buffon, neuništivi 39-godišnjak kojem su prije dvije godine u Berlinu rekli ''sad ili nikad''. Gigi nije uzeo Ligu prvaka u onom dosadnom finalu protiv Milana 2003. godine, nije uspio u Berlinu i sada je Cardiff ''sad ili nikad''.

Samo to nedostaje ovoj legendi da zaokružio nevjerojatnu karijeru.

''U finalu smo, ali to nije bio naš cilj. Nismo uradili ništa. Sretan sam što igram s ovim igračima i u ovako velikom klubu. Bez suigrača ne bih vidio novo finale Lige prvaka. Nakon Berlina svi su mi govorili da je to moje posljednje finale. Ma i ja sam to mislio, ali sam vjerovao u svoje snove. I dalje vjerujem'', rekao je Buffon.

Juventus je od 1995. godine izborio čak šest finala Lige prvaka. A na krov Europe popeo se zadnji put baš te godine u rimskom finalu protiv Ajaxa. Nakon toga izgubio je dva finala u nizu, protiv Borussije i Reala kojem će se sad najvjerojatnije imati priliku osvetiti. Potom su izgubljena spomenuta finala s Buffonom, od Milana i Barcelone, a je li sada došlo vrijeme na naplatu saznat ćemo 3. Lipnja u Walesu.

Mario Mandžukić je već podigao klempavi pehar na Otoku prije četiri godine. Tada je i zabio prvi gol u finalu za Bayern protiv Borussije, a sada je zabio u polufinalu. Mandžo ima priliku stići Luku Modrića (i Darija Šimića iako je te utakmice gledao s tribine), ali upravo će mu Luka stajati na tom putu i tražiti svoj treći, rekordni naslov za jednog hrvatskog nogometaša.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider