Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi član hrvatske kolonije

Vrsaljko sve bliže transferu u redove velikana: Posao gotov već sljedećeg tjedna?

Ionako brojna hrvatska kolonija u talijanskom velikanu mogla bi dobiti novog člana.

Šime Vrsaljko (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Službena stranica uglednog talijanskog novinara Gianluce Di Marzija piše kako je Šime Vrsaljko sve bliže transferu u Inter.

Presudna je navodno Vrsaljkova želja da zaigra za Nerazzurre. Posljednji kontakti klubova bili su pozitivni, a Inter bi Vrsaljka volio već u ponedjeljak ili utorak dovesti u Milano na liječničke preglede. Rasplet te priče očekuje se tijekom vikenda.

Odšteta bi trebala biti 25 milijuna eura. Vrsaljko bi formalno prvu godinu proveo na posudbi koju bi Inter platio sedam milijuna eura, a ostalih 18 uplatio bi sljedeće sezone.

Ostvari li se taj transfer, Interova hrvatska kolonija u novoj bi sezoni imala tri igrača. Vrsaljko bi se u redovima talijanskog velikana pridružio Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću.

Vrsaljko dobro poznaje talijanski nogomet budući da je tri sezone proveo u Seriji A – jednu u Genovi i dvije u Sassuolu, iz kojeg je ostvario transfer u Atletico Madrid, čije boje brani posljednje dvije sezone.

Prema Transfermarktu, Atletico je Vrsaljka platio 16 milijuna eura, a sad bi mogao ostvariti osjetan profit. Desni bek hrvatske reprezentacije jedan je od igrača kojima je porasla vrijednost nakon srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu. 

Inter će u nadolazećoj sezoni prvi put nakon sezone 2011./2012. igrati Ligu prvaka. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider