Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što to radi najbolji?

Gerrard brusi igrača za Vatrene: Može li od njega napraviti hrvatskog Van Dijka?

Nikola Katić dobio je dosta pozornosti od Stevena Gerrarda na posljednjoj press-konferenciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rangersi iz Glasgowa i dalje su u potjeri za vječnim rivalom Celticom. Čekaju na naslov još od 2011. godine, a ove su sezone navijači posebno optimistični jer Kelti bježe tek nekoliko bodova. Večeras se ta razlika može smanjiti na samo dva boda ako Rangersi slave u gostima kod još jednog ''zelenog'' kluba, Hiberniana iz Edinburgha.

Na lijevoj strani obrane opet će zaigrati hrvatski dvojac. Borna Barišić standardni je lijevi bek, dok će Nikola Katić opet biti u prvih 11 na poziciji lijevog stopera jer i dalje nema Filipa Helandera. Katić je u slavlju prošlog vikenda protiv Motherwella postigao pogodak za početno vodstvo, ali trener nije bio posve zadovoljan.

Gerrard voli Katića

Navijači kluba iz Glasgowa sigurno su zadovoljni što je Steven Gerrard produžio ugovor. Čini se da legenda Liverpoola radi dobar posao, i s cijelom momčadi i s hrvatskim stoperom. Unatoč golu, kritizirao ga je zbog situacije u kojoj je umalo skrivio pogodak kada je krenuo u jedan zračni duel.

gol expired Krvnički polomio starog prijatelja i pokrenuo masovnu tučnjavu: Je li ovo najgori start godine? divider

''Niko je puno bolji igrač sad nego kad je stigao. To znači da je predan napretku. Prirodno je za stopere te dobi da imaju neke dijelove igre u kojima mogu napredovati'', rekao je Gerrard o 23-godišnjaku koji je stigao iz Slaven Belupa.

Hvali njegovu želju za napredovanjem i profesionalizam te misli kako će postati veliki stoper.

''Mislim da će biti top-igrač kada dosegne vrhunac karijere. Ne bi začudilo da postane standardni reprezentativac. To mu mora biti cilj. On imaj taj mentalitet s kojim može proći kroz zid. Takvi igrači žele pobijediti svaki izazov.''

Gerrard je preporučio Katiću savršeni uzor koji ima gotovo nepogrešivu procjenu.

''Kada pogledate najbolje stopere poput Van Dijka, oni rastu s godinama. Iskustvo im pomaže da procjene koje su lopte sto posto njihove, dok nekad morate biti strpljivi. Nekad je strpljenje najbolja odlika u obrani i na tome Niko mora raditi'', poručio je Stevie G te za kraj dodao:

''No mi smo s Katićem oduševljeni. Drago nam je što je s nama i što možemo raditi na njemu.''

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider