Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za njega nema zamjene

Novi neugodan udarac za Hajduk: Hoće li reagirati u završnici prijelaznog roka?

Splićani su protiv Rijeke ostali bez bodova, ali i bez još jedno izuzetno bitnog igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao da gubitak bodova u Jadranskom derbiju na Poljudu nije bio loša vijest sama po sebi, Hajduk je dan kasnije saznao još jednu.

Mađarski reprezentativac Gergo Lovrencsics pauzirat će najmanje dva tjedna nakon ozljede koju je zadobio u uvodnim minutama susreta protiv Rijeke. Domagoj Pavičić ga je nagazio na lijevu nogu i težina ozljede bit će poznata poslije magnetske rezonance, ali prve procjene govore o minimalno dvotjednoj pauzi.

U nekakvim normalnim okolnostima ne bi to bio neki bogzna kakav problem, ali trenutno je za Splićane ovo veliki udarac jer Mađar je jedini desni bek u kadru prve momčadi.

Situacija nije takva da je on najbolji među desnim bekovima nego je doslovno jedini kojemu je ta pozicija prirodna, a koliko Hajduk gubi njegovim odsustvom najbolje se vidjelo nakon što je izašao iz igre protiv Riječana. Curilo je na sve strane po desnoj strani Hajdukove obrane koju je držao stoper Lumbardh Dellova...

gol expired Hajduk Split: Transferi, najnovije vijesti, rezultati divider

Lovrencics, koji će u srijedu proslaviti 33. rođendan, ovo ljeto prezentirao je zbilja jako dobre partije, pokazavši da je ponajbolji desni bek u HNL-u, međutim sad će propustiti barem jednu utakmicu.

Propušta Istru, možda i Dinamo

Sigurno ga neće biti u idućem kolu kada poslije reprezentativne stanke Hajduk u nedjelju 12. rujna gostuje kod Istre 1961 u Puli, a ostaje za vidjeti hoće li se oporaviti i biti potpuno spreman za veliki derbi protiv Dinama na Poljudu (nedjelja, 19. rujna).

Paralelno s njegovim oporavkom, prolazi i vrijeme za pronalazak zamjene. Bliži se kraj prijelaznog roka i sportski direktor Mindaugas Nikoličius nema baš puno manevarskog prostora za dovođenje alternative iskusnom Mađaru.

Pojačanje za vezni red je pronađeno u obliku Marca Fossatija, 29-godišnjeg Talijana koji je proljetos ostavio odličan dojam dok je bio na posudbi. Službena potvrda tog transfera se čeka.

gol expired Hajduk danas potvrđuje transfer važnog pojačanja na jednoj od dvije kritične pozicije divider

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider