Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Plačem i molim se"

Veliki ukrajinski talent s trudnom suprugom se skriva po bunkerima Kijeva: Trener otkrio detalje

Georgij Sudakov mladić je koji još nije navršio 20 godina, igrač je Šahtara.

Georgij Sudakov sa trudnom suprugom Lizom (Foto: Instagram)

Među milijunima Ukrajinaca koji izravno osjećaju posljedice ruske invazije na njihovu domovinu je i Georgij Sudakov, nogometaš Šahtara.

Sudakov, koji je rođen 1. rujna 2002. i nedavno je potpisao profesionalni ugovor sa Šahtarom u trajanju do kraja 2026. godine, ratne strahote proživljava skupa sa svojom suprugom Lizom, s kojom se nalazi u jednom od skloništa u Kijevu.

Javnosti je to otkrio Fernando Valente, Španjolac koji je trenirao Sudakova dok je ovaj igrao za drugu momčad Šahtara.

"Sudakov je bio najveći talent koji sam trenirao u životu. Ima 20 godina, reprezentativac je Ukrajine i nedavno je obnoio ugovor do 2026. Radi se o fantastičnom ljudskom biću koje čeka da postane otac, skupa sa svojom ženom Lizom. Otišli su u bunker zbog ovog besmislenog rata. Plačem i molim se za ovaj par i sve mlade igrače i prijatelje koje sam ostavio u Ukrajini koja me je usrećila tijekom dvije godine. Srce mi je stisnuto", napisao je Valente.

Sa svojom suprugom Sudakov se i dalje nalazi u glavnom ukrajinskom gradu, ali pitanje je koliko će se još tamo zadržati s obzirom na sve žešće napade Rusa.

Nesretni mladić, koji je dosad upisao tri nastupa za seniorsku eprezentaciju Ukrajine, tako će postati otac u groznim okolnostima, u vrijeme kada će on i supruga morati prvo spašavati živu glavu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider