Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pravi zvrk

Bernabeu je gledao novog portugalskog dragulja: 'Bušio' obranu Reala

Gelson Martins ime je 21-godišnjaka koji je svojom igrom oduševio i španjolske medije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši klub Cristiana Ronalda bio je na pragu velikog iznenađenja na otvaranju Lige prvaka. Imao je Sporting pobjedu u rukama do 89. minute kada im je iz slobodnog udarca zapaprio baš Ronaldo, a onda su nesretni Portugalci bez boda ostali u četvrtoj minuti sudačke nadoknade nakon pobjedničkog gola Alvara Morate.

No bez obzira što su im je za dlaku izmaklo rušenje europskog prvaka na Santiago Bernabeuu, Sportingovi nogometaši pobrali su dosta pohvala sa svih strana. Mijenjali bi ih odmah za tri boda iz Madrida, ali nije loše ni kada te hvale madridski mediji poput visokotiražne Marce.

Posebno se to odnosi na Gelsona Martinsa, 21-godišnjeg nogometaša rođenog na Zelenortskim otocima. Prije godinu je dana tek debitirao u portugalskoj Primeiri, a godinu nakon toga oduševio je mnoge na startu Lige prvaka.

Njegovi prodori i driblinzi posebno su izludili Marcela koji je vjerojatno odahnuo kada je Jorge Jesus u 70. minuti izvadio Martinsa i uveo Lazara Markovića.

Martins je desno krilo ili vezni, ali može igrati na obje strane. S obzirom na prikazano u posljednje vrijeme, sljedećeg ljeta Sporting bi za njega mogao dobiti ponudu koju ne može odbiti, baš kao i Benfica uoči Eura za Renata Sanchesa.

Za A reprezentaciju još nije zaigrao, ali europski prvak ne treba brinuti za budućnost pored njega i sličnih talenata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider