Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet problemi

Nije više ozlijeđen: Gdje je nestao Mario Gotze?

Njemački mediji se čude što u momčadi Borussije nema Marija Gotzea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trebao je to biti novi početak za Marija Gotzea, ali povratak u Borussiju iz Bayerna zasad nije opravdao ničija očekivanja. Gdje je Mario Gotze, pitaju se njemački mediji nakon što je Borussia objavila kako nije otputovao u Lisabon na prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Benfice.

Ozljede su obilježile proteklih šest mjeseci u kojima je skupio tek 11 nastupa u Bundesligi, od kojih je samo trećina bila svih 90 minuta, te četiri nastupa u Ligi prvaka. Opet navodno nešto nije u redu, barem tako tvrde u klubu. Službeno objašnjenje je problemi s muskulaturom.

Njemački mediji sumnjaju da je to baš točno, jer novinari koji su gledali na treninzima B momčadi tvrde kako se ti problemi ne vide.

''Prerano je voditi ga u Lisabon'', tvrdi sportski direktor Michael Zorc.

Igrao je 25 minuta protiv Mainza prije dva tjedna i od tada ga nema u sastavu. Već je bilo čudno što ga nije bilo u Kupu protiv Herthe, pa onda i u razočaravajućem porazu kod Darmstadta. Ostanak u Dortmundu je po nekima signal kako ipak nešto nije u redu s Gotzeom, točnije njegovim odnosom s trenerom Thomasom Tuchelom.

Čini se kako Tuchel, za kojeg se navijači ne mogu odlučiti je li genije ili gubitnik, ne vjeruje nogometašu koji ima tek 24 godine. Julian Weigl i Raphael Guerreiro, kojeg je prebacio u vezni red, njegovi su ljubimci, pa se tako ni Schurrle ni Rode kao ljetna pojačanja nisu previše naigrali ove sezone iako moramo napomenuti kako ovaj potonji ima velikih problema s ozljedama.

Uz trenutno udarni trojac u napadu Reus – Dembele – Aubameyang te spomenuti dvojac u veznom redu, čini se kako u sustavu 3-4-3 Gotze ima sve manje izgleda za povratak u prvu momčad. Ozljede, nedostatak povjerenja trenera ili oboje? Borussia opet ima svojevrstan ''slučaj Gotze''.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider