Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TVORNICA NOGOMETAŠA

Gattusov "dječji vrtić" radi čuda: Pobjedom protiv Getafea nadmašili su sve ekipe u posljednjih 25 godina

Momčad koja je prošlo kolo startala za Valenciju u susretu protiv Getafa, najmlađa je momčad koja je u posljednjih 25 godina upisala pobjedu u La Ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gennaro Gattuso prihvatio je vrlo zahtjevan posao kad je odlučio doći na kormilo Valencije, posrnulog velikana, nekad redovnog sudionika Lige prvaka i kandidata za napad na titulu prvaka Španjolske.

No, današnja Valencia nešto je drugo. Singapurski milijarder Peter Lim vodi klub na način kakav se navijačima ne sviđa te većinom prodaje igrače, bez previše ulaganja u pojačanja. A prodaje ih vrlo često ispod njihove procijenjene vrijednost.

Igrači odlaze, pojačanja ne dolaze

Ove sezone su tako ispod cijene, a zbog činjenice da su ušli u posljednju sezonu ugovora ostali bez Goncala Guedesa, koji je za 32 milijuna eura otišao u Wolverhampton te najboljeg igrača, Carlosa Solera, kojeg je PSG dobio za mizernih 18 milijuna eura. Vrijedi spomenuti i odlazak Maxija Gomeza u Trabzonspor za samo tri milijuna. Klub je napustio i pouzdani ruski napadač Denys Čerišev.

Sezonu ranije ostali su besplatno bez sjajnog 20-godišnjeg Korejca Kang-In Leea, a posljednjih godina prodani su igrači poput Ferrana Torresa, Rodriga i Geoffreya Kondogbije. U pojačanja se nešto baš nije ulagalo te je Gattuso znao gdje dolazi. 

Došao je tamo gdje će morati rezultat hvatati s mladim igračima (uz nedavno dovedeno iskustvo Edinsona Cavanija) i čini se da ima potencijala ga i napraviti.

Valencia je naime prošlo ligaško kolo došla do pobjede protiv Getafea rezultatom 5:1, a prosječna starost igrača koji su startali susret je 22.9 godine. 

Nova momčad prepuna potencijala

To je najmlađa momčad koja je ostvarila pobjedu u La Ligi još od momčadi Seville, koja je pred kraj sezone 1996./97. upisala pobjedu protiv Sporting Gijona s momčadi starom u prosjeku 22.8 godina. 

Za Valenciju su nastupili Giorgi Mamardashvili (21), Mouctar Diakhaby (25), Eray Cömert (24), Toni Lato (24), Thierry Corriea (23), Hugo Guillamon (22), Yunus Musah (19), Nico Gonzalez (20), Samuel Lino (22), Samu Castillejo (27), Marcos Andre (25). Prosjek se još više ruši igračima koji su ušli s klupe, a to su Cenk Özkacar (21), Ilaix Moriba (19), Andre Almeida (22) i Hugo Duro(22).

Sjajna je to vijest, ali navijači Valencije baš i nisu sretni. Sve dok je klub kod vlasništvom Petera Lima, oni vjeruje da će jedina ambicija biti igrače promovirati i prvom prilikom ih onda prodavati.

To ne ide korak uz korak s ambicijama na kakve su navijači navikli, no tko zna, možda Lim shvati što ima pa odluči uložiti u momčad ili barem ju jednu duže vrijeme zadržati na okupu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider