Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uoči gorice

Gattuso o rivalima: "Zavidim Dinamu, a Jakirovića mogu samo zagrliti"

Gennaro Gattuso najavio je utakmicu Hajduka i Gorice u Supersport HNL-u.

Gennaro Gattuso i Sergej Jakirović (Foto: Sergej Jakirović/Cropix)

Nogometaši Hajduka dočekat će Goricu u Supersport HNL-u u subotu na Poljudu, a utakmicu je najavio trener Gennaro Gattuso.

Kakav je bio razgovor s predsjednikom?

"Onakav kakvog sam ga opisao poslije derbija. Trener treba biti trener, predsjednik - predsjednik, sportski direktor - sportski direktor, a uprava raditi svoj posao. To je normalan ustroj kluba", otvorio je talijanski strateg pa komentirao novog najbližeg suradnika.

"U srijedu sam se prvi put čuo sa sportskim direktorom, rekao mi je da mu treba vrijeme za prve dojmove. Surađivat ćemo zajedno u budućnosti. Pričao je o mladima i akademiji. Na terenu će biti onaj tko zaslužuje. Ako je šesnaestogodišnjak dobar, igrat će, nogomet ne pita koliko tko ima godina."

Zatim se okrenuo dojmovima poslije derbija.

"Ne mogu reći da sam heroj, igrači donose bodove. Imamo mane i prednosti, toga ste svjesni, ali tri boda protiv Dinama vrijede identično kao i protiv ostalih momčadi u ligi. Treba nam volja, trebamo biti veliki, pa i u utakmici protiv Gorice. Dinamo je ispred nas po pitanju snage, ne želim komentirati rasplet prvenstva."

"Gorica je puna mladih igrača, neugodna su momčad. Moramo odigrati s karakterom. Lagane utakmice ne postoje. Činjenica je da svi protiv Hajduka žele biti na najvišoj razini jer imamo najviše navijača. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti dokud ćemo doći."

Zavidim Dinamu jer igra Ligu prvaka

Abdoulie Sanyang?

"Neće igrati u subotu, nije u punom treningu. Pokušali smo ubrzati njegov oporavak, nismo uspjeli. Njegova najvažnija karakteristika je brzina, kad je na pola snage, nije nam od koristi", rekao je pa komentirao Goricu.

"Teška utakmica. Vidjeli ste kako je Gorica odigrala protiv Rijeke, kakvu su obranu igrali. Moramo stvarati, dovesti ih u neugodnosti i zadržati u njihovoj polovici. Od momčadi tražim identičan mentalitet kao i protiv Dinama, moramo ići maksimalno želimo li sva tri boda."

"Moram pohvaliti i mentalitet u Kupu. Teren je bio blagi užas, sreća je da se nitko nije ozlijedio. Pohvale mladima. Bila je to utakmica u kojoj se puno može izgubiti, a malo dobiti. Teže je igrati takve utakmice nego utakmice protiv Dinama."

Presicu je podvukao komentarom na situaciju s Jakirovićem:

"Sve što mogu učiniti jest zagrliti smijenjenog kolegu. Ali ja moram brinuti o Hajduku. Zavidim Dinamu jer igra Ligu prvaka, to je ponos. Ne znam kako izaći iz takve krize, to će oni bolje znati. Mi mislimo samo na naše buduće utakmice."

Sandro Perković i Marko Marić Marić otkrio kakvog trenera Dinamo treba: "Počeli smo razgovore, stranac dolazi u obzir" divider

Velimir Zajec i Sergej Jakirović Jakirović će dobiti dobru odštetu zbog ranijeg prekida ugovora: Evo koliko će mu Dinamo isplatiti divider

Courtois i Modrić VIDEO Courtois otkrio: "Kad se to dogodi Modriću, ne obraćam mu se neko vrijeme" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Fotke koje udaraju jako 👀🔥🔥

Foto: Cropix
UŽIVO HRVATSKA - KUBA: Vatreni love osminu finala Svjetskog prvenstva u futsalu

Uključite se >>> https://rb.gy/wuurnn

foto: Luka Stanzl/Pixsell
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX