Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
majstore, drži se komentiranja

Legenda Manchester Uniteda otkrila urnebesnu taktiku za zaustavljanje Cristiana Ronalda

Bivši trener Valencije Gary Neville otkrio je zanimljivu taktiku koju je pripremio za zaustavljanje Cristiana Ronalda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni branič Manchester Uniteda Gary Neville danas radi kao stručni komentator Sky Sportsa i mnogi će se složiti da radi jako dobar posao. No ne tako davno Neville se okušao u trenerskom poslu, nakon što je četiri godine bio pomoćni trener na klupi Engleske.

Neville je krajem 2015. i početkom 2016. godine četiri mjeseca bio trener Valencije. Dobio je otkaz nakon što je u 16 utakmcia upisao samo tri pobjede, te u nijednoj od njih nije uspio sačuvati mrežu netaknutom. Valencia se nalazila na 14. mjestu sa svega šest bodova iznad zone ispadanja.

gol expired Glavni državni tajnik za sport odgovorio na goruće pitanje - prijeti li hrvatskom sportu kolaps? divider

Ako ćemo suditi prema njegovoj izjavi za Sky Sports o tome kako je namjeravao zaustaviti Cristiana Ronalda u jedinom okršaju protiv Real Madrida koji je imao kao trener Valencije, nije ni čudo da se nije dugo zadržao na trenerskoj klupi.

"Najviše se iz te utakmice sjećam naše taktike. Namjerno smo ostavili travu da bude prilično duga. Travnjak je izgledao kao polje na farmi. Cristiano mi je prišao prije utakmice i rekao: "Ovo je sramota, pošišajte travnjak". Odgovorio sam mu da nema nikakve šanse. Nisam želio dopustiti da Cristiano tu večer driblja kako zna i želi", bile su riječi umirovljenog engleskog nogometaša.

gol expired Nakon obavijesti o otkazu Bjeličinu stručnom stožeru iz Dinama je stiglo novo priopćenje: "Ako oni to ne razumiju..." divider

Taj susret u siječnju završio je bez pobjednika (2:2), a Cristiano Ronaldo nije postigao pogodak za Real. Očito je Neville uspio u svom naumu, ali ne i u onom da zaustavi igrače Reala da općenito zabijaju pogotke.

Trenerski posao u Valenciji bio je prvi i jedini samostalni posao Garyja Nevillea u karijeri. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider