Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obojici je čuvao leđa

Legendarni Englez otkrio zbog čega mu je bilo draže igrati s Beckhamom nego s Cristianom Ronaldom

Gary Neville kao desni bek Manchester Uniteda čuvao je leđa i Davidu Beckhamu i Cristianu Ronaldu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ljeto 2003. godine Manchester United je realizirao dva spektakularna transfera. David Beckham je prodan u Real Madrid, a na Old Trafford je sletio Cristiano Ronaldo.

Dvije velike zvijezde, dva fantastična nogometaša koja pripadaju različitim nogometnim epohama, a kojima je, između ostalog, zajedničko to što su u dresu Uniteda osvojili Ligu prvaka i naosvajali se još pregršt trofeja.

Usporedbu njih dvojice dao je čovjek koji im je bio suigrač obojici – Gary Neville. Legendarni Englez, koji je punih 19 godina, od 1992. do 2011., igrao za Manchester United, a za reprezetnaciju Engleske upisao 85 nastupa, danas radi kao stručni komentator na Sky Sportsu.

Neville: Beckham je uvijek igrao s tobom

Tijekom jedne emisije na toj televiziji, Neville usporedio Beckhama i Ronalda, otkrivši zašto je više volio igrati s Beckhamom.

"Pa, zapravo Ronalda nikad nisam vidio ispred sebe, s Beckhamom je bilo bolje igrati jer je on zapravo igrao s tobom", izjavio je Neville.

Sir Alex Ferguson je najčešće koristio sustav 4-4-2 gdje se Beckham fenomenalno snalazio igrajući krajnje desno u sredini terena, dok je Ronaldu trebalo neko vrijeme da se prilagodi na tu formaciju (naknadno ga je Ferguson prebacio u napad i dao mu potpunu slobodu što se pokazalo kao pun pogodak).

"Ronaldo, to je bila jedna od stvari u vezi s njim, on nikada nije bio ispred tebe. U nekim čudnim trenucima mogao sam raditi što sam htio, toliko je bilo puno prostora. On je mogao igrati svuda između linija i bio je apsolutno nevjerojatan u tome, ali mislim da je očito da je moje partnerstvo s Beckhamom bilo nešto posebno", zaključio je Neville.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider