Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golf, golf, golf, tim redom

Gareth Bale zaključio karijeru u 34. godini: "Ovo mi je bila najteža odluka"

Gareth Bale objavio je na društvenim mrežama kako ide u nogometnu mirovinu.

Gareth Bale (Foto: Afp)

Krilni igrač Walesa i Los Angeles FC-a Gareth Bale (34) rekao je u ponedjeljak da je odlučio prekinuti svoju nogometnu karijeru, kako na klupskoj tako i na međunarodnoj razini.

 "Nakon pažljivog i promišljenog razmatranja, najavljujem svoje trenutačno povlačenje iz klupskog i međunarodnog nogometa", rekao je Bale na Twitteru.

Iza Velšanina je impresivna karijera u kojoj je osvojio pet trofeja Lige prvaka i tri španjolska prvenstva. Počeo je u Southamptonu, a napravio je ime igrajući za Tottenham, iz kojeg je prešao u Real Madrid za tada rekordnih 100 milijuna eura. U prvim je sezonama u Realu bio odličan, no kasnije je postao velik financijski uteg Kraljevskog kluba, koji ga je proslijedio na posudbu u Tottenham, a po isteku ugovora za londonski klub otišao je u Ameriku, u Los Angeles.

Rekorder reprezentacije

"Osjećam se nevjerojatno sretnim što sam ostvario svoj san baviti se sportom koji volim," dodao je.

Bale je rođen u Cardiffu, no karijeru je počeo u Southamptonu, a potom je igrao za Tottenham, Real Madrid i Los Angeles. Za reprezentaciju je upisao rekordnih 111 nastupa i postigao rekordan 41 gol.

"Moja odluka da se povučem iz nogometa bila je daleko najteža u mojoj karijeri. Nogomet mi je doista pružio neke od najboljih trenutaka u životu, tijekom 17 sezona i to će biti nemoguće ponoviti", kazao je.

Bale se pridružio Southamptonu kao školarac, a debitirao je za Saintse kao 16-godišnjak u travnju 2006. Međutim, nakon samo jedne sezone preselio je u Totenham za sedam milijuna eura.

U dresu londonskog kluba zadržao se šest godina, a potom je u rujnu 2013. potpisao za Real Madrid za 100 milijuna eura. U dresu "Kraljevskog kluba" je osvojio 16 trofeja pri čemu pet Liga prvaka.

U rujnu 2020. je posuđen Tottenhamu na jednu sezonu, a dvije godine kasnije je napustio Real potpisavši za LA.

Debitirao sa 16 godina, zadnju utakmicu odigrao u Katru protiv Engleske

Za nacionalnu vrstu je debitirao u svibnju 2006. u prijateljskom susretu protiv Trinidad i Tobaga. Imao je 16 godina i 315 dana postavši najmlađi igrač koji je ikada zaigrao za Wales. Njegov rekord je 2013. srušio Harry Wilson koji je tada imao 108 dana manje. Predvodio je Wales na europskim prvenstvima 2016. i 2020. godine, te Svjetskom prvenstvu u Katru, prvom velškom World Cupu nakon 1958.

"Kako da opišem što mi znači biti dio ove zemlje i tima? Kako da artikuliram utjecaj koji je to imalo na moj život? Kako da riječima izrazim ono što sam osjećao svaki put kad sam obukao taj velški dres. Moje putovanje na međunarodnoj sceni je ono koje je promijenilo ne samo moj život, već i tko sam ja. Sreća što sam Velšanin i što sam izabran za kapetana Walesa dala mi je nešto neusporedivo s bilo čim drugim što sam iskusio. Počašćen sam i ponizan što sam mogao igrati ulogu u povijesti ove nevjerojatne zemlje, što sam osjetio podršku i strast Crvenog zida i zajedno smo bili na neočekivanim i nevjerojatnim mjestima," naglasio je.

 

 

Objavio je potom kako je i njegova klupska karijera gotova...

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider