Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
noć za pamćenje ili krah?

Igra sudbine: Sanjao je ovo cijeli život, a to bi mogao biti njegov kraj u Realu

Gareth Bale u rodnom gradu igra veliko finale Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto malo manje od 28 godina prije finala Lige prvaka u Cardiffu, u tom se velškom gradu rodio Gareth Bale. Čekao je ovaj trenutak svoj cijeli život i konačno ga dočekao. U svom rodnom gradu igrat će najveću utakmicu. Njegove želje i molitve iz prošlih mjeseci su uslišene, Real je uspio i drugu godinu u nizu doći do one posljednje utakmice.

No situacija za Garetha Balea daleko je od idealne. Spreman je za finale, ali ne do kraja. Dok se on oporavljao od ozljede lista, a prije toga i gležnja, favorit španjolskih medija konačno je zagospodario svojom ulogom u prvih 11 momčadi Zinedinea Zidanea.

Da, večeras u Cardiffu Bale neće istrčati u prvih 11. Procjena je to apsolutno svih medija. Isco je taj koji će biti u sastavu, jer je to i zaslužio. Čak toliko da je Zidane zbog njega promijenio formaciju. Shvatio je Francuz kako je 4-4-2 s rombom u sredini ona dobitna formula, jer Isco iza napadačkog dvojca Ronaldo – Benzema razara sve obrane.

Treba li Bale Realu?

Španjolski novinari nisu skloni Velšaninu. Koštao je više od Ronalda, a problema s ozljedama je bilo previše. Kemija BBC-a ima svoje uspone i padove, a ove sezone je na najnižoj razini. Zato se mnogi pitaju je li Bale toliko potreban Realu i je li možda vrijeme da se dobro zaradi njegovom prodajom u bogate engleske klubove.

Analitičari Marce i Asa ovog su tjedna potegnuli i to pitanje, baš pred finale u njegovom rodnom gradu koje je bi moglo biti kruna njegove karijere u dresu Kraljevskog kluba.

''Izgubio je puno utakmica zbog ozljeda, a u međuvremenu su se pojavili novi igrači'', rekao je BBC-u urednik Asa Alfredo Relano koji tvrdi kako je on doveden kao budući osvajač Zlatne lopte, što se vjerojatno neće nikad dogoditi.

On večeras MORA igrati

Bale će vjerojatno u nekom trenutku finala ući u igru. Bio bi to grijeh Zidanea, kao što je bio Nike Kovača kada nije Eduarda uveo u igru na SP-u protiv Brazila, a utakmicu je završio s dvije zamjene.

Ako na kraju travnjakom u Cardiffu bude trčao s ''klempavim'' trofejem, nakratko će zaboraviti što mu se događa, ali poraz bi mogao biti za njega posebno gorak. On večeras može izgubiti najviše, ali može biti i heroj u svom domu.

No Florentino Perez bi nakon Jamesa ovog ljeta mogao prodati još jednog Galacticosa zbog kojeg se svađao s trenerima. Ako do toga dođe, sigurni smo da će blagajna na Santiago Bernabeuu biti puna do krova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider