Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
treneri isključeni

Galatasaray u nervoznoj utakmici srušio izravnog konkurenta i obranio naslov

Galatasaray je stigao do pobjede preokretom u drugom poluvremenu, a domaćinu su poništena i dva gola, jedan zbog igranja rukom, a drugi zbog zaleđa.

Slavlje Galate (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Galatasaraya obranili su naslov turskog prvaka nakon što su u ključnom dvoboju za prvo mjesto na svom stadionu pobijedili izravnog suparnika Istanbul Basaksehir sa 2:1.

Galatasaray kolo prije kraja ima tri boda više i bolji međusobni skor od Basaksehira jer je prvi susret završio 1:1.

Bila je to utakmica s mnogo nervoze i incidenata, a oba trenera Fatih Terim i Andullah Avci su deset minuta prije kraja susreta završila na tribini. Utakmicu je vodio najpoznatiji turski sudac Cuneyt Cakir koji je dvoboj produžio čak 10 minuta.

Galatasaray je stigao do pobjede preokretom u drugom poluvremenu, a domaćinu su poništena i dva gola, jedan zbog igranja rukom, a drugi zbog zaleđa.

Gosti su poveli u 17. minuti preko Rijada Bajića i do kraja poluvremena držali su vodstvo. Domaćin je izjednačio u 47. minuti preko Sofianea Feghoulija, a do potpunog preokreta došlo je u 64. minuti kada je Henry Onyekuru zabio za 2:1.

Istanbul Basaksehir je do kraja utakmice pokušavao izjednačiti što bio ga gurnulo u pobjedničku situaciju, ali se domaćin obranio.

Za Galatasaray je to rekordni 22. naslov prvaka, dok će Basaksehir još neko vrijeme čekati na svoju prvu titulu u povijesti.

Kolo prije kraja Galatasaray ima 69 bodova, Basaksehir 66, a treći je Bešiktaš sa 62 boda. Trabzonspor na četvrtom mjestu ima 60 bodova, a Fenerbahče je tek 11. sa 40 bodova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider