Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKA ZVIJEZDA KOD KUĆE

Jedan od najvećih promašaja milanskog Intera izbačen na dvije godine iz nogometa

Gabriel Barbosa u Brazilu je oživio svoju karijeru i ponovno postao zvijezda, no sad će morati dvije godine bez nogometa.

Gabriel Barbosa (Foto: Afp)

Jedna od najvećih zvijezda brazilskog klupskog nogometa, 27-godišnji napadač Gabriel Barbosa, izbačen je iz nogometa na dvije godine, zbog pokušaja manipulacije doping testom.

Manipulacija doping testom

Riječ je o situaciji s Flamengovog trening kampa iz travnja 2023. godine, kad se Barbosa nije pridržavao protokola testiranja. Naime, on je ometao službenike, otišao bez dozvole na ručak ,a onda i predao otvorenu posudu s urinom.

Kako je presudao retroaktivna, nakon što postane pravomoćna nogometu će se moći vratiti u travnju iduće godine.

Barbosa se još uvijek ima pravo žaliti na presudu, a tu bi mogao profitirati jer je i ovako sve bilo blizu. Naime, pet sudaca glasovalo je za njegovo suspenziju, a četiri protiv nje.

Interov promašaj stoljeća

Njega jako dobro pamte navijači milanskog Intera, gdje je 2016. godine došao kao velika nada brazilskog nogometa te je plaćen 30 milijuna eura. No, u Interu je bio užasan, a na kraju sezone je proglašen najgorim igračem Serie A.

Karijeru je oživio povratkom u Brazil, prvo u svoj Santos, a onda i u Flamengo, gdje je doslovno eksplodirao.

U otprilike pet godine, za Flamengo je odigrao 261 utakmicu i zabio 143 gola, čime je ipak opravdao svoj nadimak Gabigol, a vratio se i u reprezentaciju, no za nju je posljednji put nastupio prije dvije godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider