Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
protiv ponajboljih u europi

Moćni Portugalci bili su prejaki: Novo vrijeme otvorilo Ligu prvaka visokim porazom

Benfica je pokazala zašto je vodeća momčad portugalskog prvenstva te jedna od najboljih u Europi.

Slavlje Novog Vremena (Foto: Matko Begović) (Foto: Matko Begovi?)

Hrvatski prvak u futsalu Novo vrijeme porazom je otvorio nastup u skupini C Elitne runde Lige prvaka koja se igra u Lisabonu. Benfica je pokazala zašto je vodeća momčad portugalskog prvenstva te jedna od najboljih u Europi slavivši protiv Makarana sa 5:0.

Nakon tri pogođene vratnice u početnih pet minuta (Fernandinho dvaput, Robinho) Benfica je u povela u osmoj minuti golom Cecilija koji je kaznio izgubljenu loptu Bajrušovića. Dvije minute potom Campos je povisio rezultat, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 3:0 nakon drugog gola Camposa u 19. minuti.

Portugalci su u prvom poluvremenu imali čak 22 udarca, a Makarani samo dva. I u drugom dijelu Benfica je nastavila dominirati. Na 4:0 je povisio Robinho (23), a Campos je u 29. minuti zabio za konačnih 5:0. Mogli su Makarani barem do utješnog gola, ali je Roncaglio obranio udarac Bajrušovića, a potom je Duje pogodio gredu.

"Vidljivo je da je Benfica dva ranga ispred nas i rezultat je realan, ali mi je žao što nismo dali sve što imamo. Očito su igrači bili impresionirani događajem, dvoranom i protivnikom. Bili su sputani i nisu bili 'glavom' u detaljima koje smo pripremali. To se najbolje vidi u prva dva gola koja smo primili iz oduzete lopte i iz prekida, a u tome je Benfica najjača. Bolji smo nego što smo prikazali, no ovo nam je dobra škola za budućnost da vidimo kako to izgleda na jednom višem nivou," poručio je trener Teo Strunje.

U drugom susretu skupine sastaju se domaćin Sporting i ruski Sibirjak. Novo Vrijeme u petak će igrati protiv Sportinga.

Navijači Novog vremea u Lisabonu (Foto: MNK Novo Vrijeme Apfel/Facebook) Navijači Novog vremea u Lisabonu (Foto: MNK Novo Vrijeme Apfel/Facebook) (Foto: MNK Novo Vrijeme Apfel/Facebook)

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider