Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podbačaj u ključnom trenutku

Hrvatska izgubila od Slovačke i oprostila se od Eura: Pogreške u obrani i loša realizacija

Slovačke je pobijedila Hrvatsku 5:3 u posljednjoj utakmici skupine C Eura u futsalu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska futsal reprezentacija ostala je bez plasmana u četvrftfinala EURA nakon što su u odlučnoj utakmici u Groningenu poraženi od Slovačke s 3-5 (1-2).

Golove su za Hrvatsku dali Kristijan Postružin (15), Matej Horvat (36) i Franco Jelovčić (38), a za Slovake Martin Smerička (8, 35), Petr Kozar (20) i Tomaš Drahovsky (21, 28pen).

Hrvatska bez kažnjenoga Matoševića i ozlijeđenoga Sutona poražena od Slovačke, a za "mini-vatrene" su kobne bile zadnje sekunde prvoga dijela i prve sekunde nastavka.

Hrvatska nije dobro ušla u dvoboj i u osmoj minuti Smerička je zabio s desne strane,potpuno zaboravljen od naše obrane. U 15. minuti igrač Olmissuma Postružin je izjednačio nakon brze akcije i dodavanja Marinovića, a s postignutim golom raslo je i samopouzdanje hrvatskih igrača. Ipak, unatoč nekoliko prilika, nismo uspjeli zabiti gol, ali su to učinili Slovaci 15 sekundi prije kraja poluvremena, kada je Kozar, ponovno zaboravljen na desnoj strani, iz voleja svladao Luketina.

Šok od primljenoga gola 15 sekundi prije kraja se pretvorio u još veći kada je u šestoj sekundi nastavka Dragovsky šutem iz velike daljine iznenadio Luketina za 3-1.

Slovaci su u 27. minuti došli i do penala nakon prekršaja Jelovčića, a precizan je iz kaznenog udarca bio Drahovsky. Hrvatska je potom u zadnjih deset minuta pokušala bez vratara, s igračem više u polju, ali je nakon pogreške vratara Primića Smerička povećao na 5-1. Horvat i Jelovčić smanjili su na 3-5, ali dalje od toga nije išlo.

U drugom susretu Rusija je svladala Poljsku s 5-1

POREDAK SKUPINE C: 1. Rusija 9 bodova, 2. Slovačka 4, 3. HRVATSKA 3, 4. Poljska 1.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider