Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
njemačka je čudesna

Furiozni svjetski prvaci do SP-a sa svih deset pobjeda i gol-razlikom 43-4!

Aktualni svjetski prvaci nogometaši Njemačke plasirali su se na svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji s maksimalnih 10 pobjeda i impresivnom razlikom pogodaka 43-4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu posljednjeg kola C skupine 'elf' je u Kaiserslauternu deklasirao Azerbajdžan našeg Roberta Prosinečkog 5-1. Azerbajdžan se dobro držao u prvom poluvremenu koje je završilo 1-1, no u nastavku je uslijedio potop.

Domaćin je poveo u 9. minuti sjajnim pogotkom petom Leona Goretzke, a izjednačio je Ramil Šejdajev u 34. minuti nakon odličnog solo prodora. U 55. minuti je Sandro Wagner vratio prednost na njemačku stranu, a potom su Antonio Rudiger u 64. i Goretzka dvije minute kasnije razriješili sve dvojbe ukoliko ih je uopće bilo. Do kraja susreta među strijelce se upisao i Emre Can u 81. minuti.

Sjajno raspoloženje u redovima svjetskih prvaka pokvarile su ozljede Niklasa Sulea i Shkodrana Mustafija koji su već u prvom poluvremenu morali napustiti teren, a strahuje se kako će obojica duže izbivati s travnjaka.

Drugo mjesto u skupini C i mjesto u dodatnim kvalifikacijama i prije zadnjeg kola osigurala je Sjeverna Irska koja je u Oslu izgubila od Norveške 0-1, a presudio je autogol Chrisa Brunta u 71. minuti.
Češka je kvalifikacija zaključila pobjedom protiv San Marina 5-0.

Njemačka je na koncu osvojila prvo mjesto sa 30 bodova, Sjeverna Irska je druga sa 19 bodova, Češka ima 15, Norveška 13, Azerbajdžan 10, a San Marino je ostao bez bodova.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider