Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sveci su hit

Liverpool i Tottenham kiksali i ostali poravnati na vrhu: Iza leđa im se prišuljao Southampton

Vodeće momčadi Premierlige propustile su priliku za odvajanje na vrhu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Tottenham odigrao 1:1 protiv Crystal Palacea, nogometaši Liverpoola u nedjelju su kiksali kod Fulhama, odigravši također 1:1.

Sada su vodeći Tottenham i drugoplasirani Liverpool opet poravnati po bodovima, oba kluba imaju po 25.

Fulham je u prvom poluvremenu nadigrao goste i zasluženo je poveo preko Bobbyja De Cordove-Reida u 25. minuti. U nastavku Liverpool je dominirao i uspio je doći do izjednačenja iz penala koji je realizirao Mohamed Salah u 79. minuti.

Tottenham je ostao bez pobjede u 12. kolu Premier lige u završnih deset minuta susreta, jer je veznjak Crystal Palacea Jeffrey Schlupp u 81. minuti nakon prekida i loše reakcije vratara Llorisa pospremio loptu u mrežu za konačnih 1:1.

gol expired Nastavlja se prokletstvo Schalkea: Primili gol u zadnjim sekundama, bez pobjede su 27 kola divider

Tottenham je poveo u 23. minuti kada je Harry Kane sa 25 metara odlično pogodio loptu vanjskim felšom. Kaneu je to deveti pogodak u Premier ligi, a ima i deset asistencija. Drugi čovjek napadačkog dvojca Spursa Korejac Heung-min Son na svom kontu ima deset golova i četiri asistencije.

U prvom susretu nedjeljnog programa Southampton je kod kuće dobio posljednjeplasirani Sheffield United s 3:0 pogocima Chea Adamsa (34), Stuarta Armstronga (62) i Nathana Redmonda (83).Sheffield United je i dalje jedini klub u Premier ligi bez pobjede u ovoj sezoni, ostao je na zadnjem mjestu sa samo jednim bodom.

Svece ja na trećem mjestu kasnije istog dana prestigao Leicester. Dobili su Brighton s 3:0, pa je gužva na vrhu tablice još veća.

Dvostruki strijelac bio je James Maddison (27, 44), a jedan pogodak zabio je Jamie Vardy (41), kojemu je to deseti gol ove sezone u Premier ligi.

Arsenalov najgori prvenstveni start u zadnjih 39 godina nastavljen je u 12. kolu Premier lige domaćim porazom od Burnleyja 0:1. Arsenal je u posljednjih pet kola osvojio samo jedan bod, te se nalazi na 15. mjestu sa 13 bodova.

Topnici su od 59. minute imali igrača manje jer je Granit Xhaka dobio crveni karton zbog nesportskog ponašanja, a izgubili su zahvaljujući autogolu Pierre-Emericka Aubameyanga u 73. minuti, koji je nakon kornera glavom zatresao vlastitu mrežu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider