Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"niko, fantastičan si"

Najiskusniji trener Bundeslige stao uz Kovača, a čelnicima Bayerna poručio: "Ne razumijem vas"

Najstariji i najiskusniji trener u njemačkoj Bundesligi otvoreno je rekao da Niko Kovač radi odličan posao u Bayernu, iako ga već mjesecima smjenjuju.

Funkel i Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najstariji trener u Bundesligi Friedhelm Funkel (65) stao je u obranu hrvatskog stručnjaka na klupi Bayerna Niku Kovača, kojeg gotovo cijele sezone s vremena na vrijeme smijenjuju. Trener Fortune Dusseldorf u nedjelju će ugostiti vodeću momčad njemačkog prvenstva, te ju još jednom pokušati šokirati kao i u prvom dijelu sezone, kada je u Munchenu završilo 3:3.

Funkel je s Fortunom već osigurao ostanak u Bundesligi, štoviše drži visoko 10. mjesto s 37 bodova na svom kontu. Europa je udaljena osam bodova, no to je za Funkelov sastav ipak malo previsoka letvica.

Na uobičajenoj konferenciji za novinare pitali su ga što misli o konstantnom smijenama trenera u Bundesligi ove sezone, te o činjenici da se Niku Kovača često spominje kao jednog od šefova na odlasku.

"To nikako ne mogu razumijeti. Niko je mladi trener i pokazao je da ima znanja kada je vodio Hrvatsku i Eintracht. Stvari u Bayernu nisu tekle glatko od početka, ali on je i dalje vodeći u Bundesligi. No ono što me najviše fascinira je njegovo obnašanje pred novinarima i kamerama. Kako je smiren i staložen u svojim izjavama. Fantastično! Osim toga dao je vlastiti rukopis ovom Bayernu, koji je zabio više pogodaka ove sezone nego lani. Nitko mu za takve stvari ne odaje priznanje. Niko, ono što radiš s Bayernom je fantastično", rekao je Funkel o našem stručnjaku.

Susret između Fortune i Bayerna na rasporedu je u nedjelju s početkom u 15:30. Bayern vodi na prvenstvenoj ljestvici ispred Borussije Dortmund s bodom viška, a do kraja je ostalo šest kola.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider