Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napadaju titulu prvaka

Evo što kaže Andrijašević nakon što je potpisao ugovor života!

Franko Andrijašević i službeno je postao novi igrač belgijskog Genta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Franko Andrijašević novi je igrač Genta. Klub u kojem je sjajno proljeće odradio Lovre Kalinić postao je tako novo odredište najboljeg igrača 1. HNL. Odšteta Rijeci je oko 4 milijuna eura.

Belgija je često znala biti sjajna inozemna destinacija za brojne hrvatske igrače. Gent je iskrcao nešto više od 4 milijuna eura za najboljeg veznjaka 1. HNL koji je popodne prošao liječnički pregled.
„Na kraju sam se odlučio za Gent. Nakon što sam došao ovdje i ponovno popričao s ljudima, sto posto sam uvjeren da sam dobro odabrao. Drago mi je da sam na kraju izabrao baš Gent“, u razgovoru za Dnevnik Nove TV kazao je Andrijašević, koji je duže vrijeme bio na meti Standarda iz Liegea i sve donedavno se pretpostavljalo da ćemo tamo prijeći.

25-godišnji Andrijašević imao je okolni put do sjajnog inozemnog transfera. Nakon Hajduka i Dugopolja u ljeto 2014. došao je u Dinamo u kojem nije dobio pravu priliku. Eksplodirao je u Lokomotivi a u Rijeci je otišao na na još višu razinu. Već na zimu je odbio odličnu ponudu iz Kine.

Rijetko tko ostane hladan na dva milijuna eura plaće koliko su navodno nudili iz Pekinga nakon igara za reprezentaciju na China kupu.
„Bio sam miran jer mi je u mislima bilo da ostvarimo postavljeni cilj, dakle, da Rijeka osvoji titulu prvaka Hrvatske. Znao sam da mi to možemo, da imamo kvalitetu. Nekako sam rekao sam sebi da bi bilo šteta to sve prekinuti i otići u Kinu.“

Gent je klub u kojem je Lovre Kalinić odradio sjajno proljeće i osvojio treće mjesto u prvenstvu. Pred Andrijaševićem i Kalinićem slijede kvalifikacije za europsku ligu.
„Sigurno da se u ovom klubu misli ozbiljno, da se misli napraviti iskorak ne samo u Kupu UEFA-e nego i u prvenstvu, a to znači osvojiti titulu prvaka“, zaključio je Andrijašević.

Andrijašević je praktički dobio ispisnicu i iz Dinama i iz Hajduka. No na drugim adresama je zaradio ozbiljan nogometni status i ozbiljan transfer. Još uvijek je dovoljno mlad i za još veći iskorak od Belgije. No pomalo, ZR za sada Andrijašević gradi zaista uspješan nogometni put.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider