Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajno su pucali

Francuzi slave prolaz u polufinale, portugalska ikona poručila: "Nogomet je okrutan"

Francuska se plasirala u polufinala Europskog nogometnog prvenstva izbacivši Portugal.

Pepe i Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Onako kako je Portugal pucao jedanaesterce u osmini finala protiv Slovenije, tako su sinoć, još ubojitiji, bili reprezentativci Francuske.

Pogodili su 5/5, a istovremeno njihov vratar Mike Maignan nije ni morao intervenirati kod jedinog portugalskog promašaja budući da je Joao Felix pogodio stativu.

"Znali smo da će ovo biti teška utakmica, ali bili smo čvrsti u obrani i imali smo puno mentalne snage i zadržali smo hladnokrvnost tijekom raspucavanja - to je ono što je načinilo razliku", rekao je Maignan nakon utakmice.

Njegov kolega iz obrane William Saliba je dodao:

"Nije bila laka utakmica, puno smo patili. Imali smo prilike, ali možemo zahvaliti Mikeu koji nas je zadržao u igri. Branili smo se svi zajedno. Znali smo da ne smijemo prepustiti ni mrvice Ronaldu. Od početka natjecanja bili smo vrlo solidni, jer svi sudjelujemo u obrani. Ako ne primimo pogodak, znamo da su nam šanse za prolaz 90 posto."

Portugalski stoper Pepe nije krio razočaranost. Odigrao je u 42. godini života perfektnu utakmicu, pobrinuo se da on i suigrači zaustave sve francuske napade, ali ovaj put su na penale ispali. Evo što je izjavio:

"Nogomet je okrutan... i tuga je dio toga. Cilj nam je bio pobijediti za našu zemlju i donijeti radost našim ljudima. Prije pet dana smo pobijedili na jedanaesterce, a sada smo izgubili na jedanaesterce. To je okrutno. Najvažnije je da čestitam kolegama na predanosti igri."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta