Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

Fantastični Igor Tudor izbacio bogati PSG iz Kupa: Messi i Neymar nisu mogli ništa

Sjajan uspjeh hrvatskog trenera na klupi velikana.

Igor Tudor (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni trener Igor Tudor s Marseilleom je na domaćem terenu na Velodromeu svladao Paris SG s 2:1 (1:1) te se plasirao u četvrtfinale Francuskog kupa.

Marseille je bio bolji u prvom poluvremenu te je poveo iz kaznenog udarca koji je realizirao Alexis Sanchez (31 - 11 m) nakon prekršaja Segija Ramosa na Cengizu Underu. No, u posljednjoj akciji prvog poluvremena Ramos (45 + 2) je udarcem glavom nakon kornera poravnao na 1:1. Pobjedu Marseilleu sjajnim je udarcem sa 16 metara početkom nastavka osigurao Ruslan Malinovskij (57).

Ranije u srijedu stoper hrvatske reprezentacije Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Lyon te iskoristio pobjednički 11-erac u četvrtoj seriji raspucavanja za konačnu pobjedu 6:4 (2:2) protiv Lillea. Lyon je poveo 2:0 golovima Cherkija (8) i Lacazettea (23), no Lille se uspio vratiti preko Davida (29 - 11 m) i Zhegrove (64), pa se pristupilo izvođenju 11-eraca. Sva četiri igrača Lyona, među kojima je kao četvrti bio i Lovren, bila su sigurna. Lopes je obranio udarac Bayeu, dok je Weah zatresao gredu.

Putem 11-eraca plasman u četvrtfinale izborio je i Nantes na gostovanju protiv Angersa, nakon 90 minuta je bilo 1:1, a nakon 11-eraca 5:3 za Nantes, te Annecy koji je s ukupnih 7:6 kao gost svladao FC Pariz, nakon 90 minuta je također bilo 1:1.

Drugoligaš Rodez je kao gost iznenadio Auxerre svladavši ga s 3:2, Toulouse je svladao Reims sa 3:1, a Grenoble Vierzon s 1:0.

U četvrtak će svoj susret osmine finala igrati Lorient i Lens.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider