Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potvrdili iz kluba

Gorica dogovorila nesuđenu Dinamovu devetku: Razbio nas je u prijateljskoj i zato smo ga uzeli

Bio je velika nada hrvatskog nogometa, a u Goricu stiže iz druge lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gorička struka i igrači nedavno su se oprostili od Cherifa N'Diayea, a Nenad Črnko i društvo, izgleda, ekspresno su pronašli novog vođu napada. Riječ je o nesuđenoj Dinamovoj devetki Franu Brodiću.

"Moramo još definirati detalje, vjerujem da ćemo se dogovoriti. Ja nisam čovjek koji će reći da je nešto gotovo dok to nije sigurno, ali u ovoj situaciji vjerujem da ćemo uskoro i službeno potvrdili završetak ovog posla,“ javio se GOL.hr-u prvi čovjek Gorice Nenad Črnko.

Brodić je već bio na probi u Gorici dok je Sergej Jakirović bio trener, ali nije bio u dobrom fizičkom stanju pa ga nisu odlučili uzeti. Predsjednik Gorice pobliže nam je objasnio tu situaciju.

"Došao je na probu i odradio dva treninga, nije bilo previše vremena za iscrpnije testiranje pa smo mu se zahvalili. Ovo je bio bolji put, ali uvjeren sam da smo ga tad uzeli, ne bismo pogriješili.

U Kustošiji je bio odličan, općenito je bio jedan od najboljih igrača u Drugoj HNL i to mu je bila dovoljna referenca za transfer. A da to nije bilo dovoljno, ono što im je Brod učinio u međusobnoj prijateljskoj utakmici, vjerojatno je potvrdilo Črnku i struci Gorice da je riječ o pravom igraču.

Naime, u eri Valdasa Dambrauskasa odigrao prijateljsku utakmicu protiv Gorice, ušao je u drugom poluvremenu, namjestio dva gola i zabio jedan za Kustošiju.

"Sigurno je u toj utakmici potvrdio da je kvaliteta za prvu ligu. Ona nam je puno pokazala. Njegov talent nije upitan, samo je bilo bitno koliko je karakterno jak. Sad imamo i tu potvrdu. Tu smo lekciju naučili na Lovrićevom primjeru. Igrači se najbolje izgrade kad se potvrde kroz drugu ligu,“ rekao je Črnko pa objasnio potrebu za Brodićevim angažmanom.

"Ndiayea smo vratili natrag u Goztepe. Oni nisu bili zagrijani, međutim kad su vidjeli da smo se mi sve dogovorili, odlučili su ga ipak otkupiti,“ objasnio je šef goričkog prvoligaša pa otkrio ekskluzivu.

"Transfer Kahline u Ludogorec je konačno gotov. Sutra ćemo ga objaviti službeno, ali možemo reći da je to konačno obavljen posao."

Sa samo 16 debitirao za Modre

Brodić je svojedobno bio jedan od najtalentiranijih napadača u svom godištu, reprezentativac u mladim uzrastima kojemu se dugo proricalo kako će na leđima nositi svetu plavu „devetku“, međutim odabrao je svoj put u seniorski nogomet kročiti kroz prvenstvo.

Sa samo 16 godina debitirao je za Dinamo kod Krune Jurčića, a svoj prvi gol u modrom dresu zabio je šest mjeseci kasnije u kupu.

Zatim je otišao u Club Brugge kod Ivana Leke, međutim nije se uspio nametnuti. Pokušao je do minutaže posudbama u belgijskim klubovima, međutim prošle sezone vratio se u domovinu i zaigrao za drugoligaša Kustošiju.

Domaći tereni i domaća kuhinja brzo su ga vratili u formu pa je kroz nastupe u drugom rangu hrvatskog nogometa stigao poziv iz Turopolja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider