Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Inspiracija za mnoge

Od bauštele do Premierlige: Nevjerojatna priča, jedna od najneobičnijih u povijesti nogometa

On je s engleskom javnošću podijelio svoju inspirirajuću životnu priču koja će vjerojatno mnogima poslužiti kao dodatni motiv da ustraju i nikad ne odustaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Newcastlea prebrodili su sve brige oko ostanka u Premierligi, a osim što navijači Svraka mogu u miru ispratiti preostala tri dvoboja, uz njihov klub se ovih dana veže jedna nesvakidašnja priča.

Uskoro bi priliku u prvoj momčadi Newcastlea mogao dobiti Florent Indalecio. Riječ je o igraču za kojeg je čuo malo tko, čak i kad su u pitanju najzagriženiji ljubitelji nogometa i Premierlige.

On je s engleskom javnošću podijelio svoju inspirirajuću životnu priču koja će vjerojatno mnogima poslužiti kao dodatni motiv da ustraju i nikad ne odustaju.

Naime, Indalecio je danas ugovorno vezan uz Newcastle, a prije samo dvije godine radio je na građevini, na jednom gradilištu, tzv. Baušteli. Ovaj 23-godišnji Francuz je svojedobno, kad još nije bio navršio ni 20 godina, saznao da u koljenu ima tumor. Nije imao izbora, otišao je na operaciju i ugradili su mu vijke u nogu, a liječnici su mu poručili kako više nikad neće moći igrati nogomet.

Javio se na oglas i završio u - Australiji

"Naporno sam nakon toga radio, svaki dan sam bio u teretani, sedam dana u tjednu. Kako bih vratio kondiciju, počeo sam igrati za jedan manji klub", ispričao je za SPORTbible.

Taj niželigaški klub zvao se Hauts Lyonnais i tamo se zadržao do siječnja 2019. Pokušao je poslije toga u Americi, ali nije mu se baš svidjelo pa se poželio vratiti doma. U travnju 2019. javio se na jedan internetski oglas gdje je pisalo da traže – zidare.

"Slikao sam se noseći svu radnu odjeću, rekao sam da imam iskustva u tom poslu premda nisam imao pojma. Netko me tri dana kasnije nazvao u šest sati ujutro i rekao 'trebam te da ideš raditi sa mnom'."

Ubrzo je završio na jednom gradilištu u Sydneyju, a paralelno s poslom igrao je nogomet za lokalni klub Fraser Park FC. Bio je sretan što mu se u životu pružila takva prilika, međutim istodobno je imao ambiciju za profesionalnim bavljenjem nogometom. Tu se onda dogodio razgovor koji mu je promijenio život i odveo sve u nevjerojatnom smjeru.

Prijatelj mu sredio probu u Newcastleu i prošao je

"Čuo sam se sa svojim prijateljem Allanom Saint-Maximinom s kojim sam igrao u mlađim kategorijama Saint Etiennea. Rekao sam mu da sam sretan što živim u Sydneyju, ali da ne želim zauvijek raditi u građevinarstvu, na što je on rekao da će mi pokušati pomoći da nađem klub u Engleskoj u nekom nižem rangu. O Newcastleu nikad nismo razgovarali. Došla je pandemija koronavirusa, nogometna sezona u Australiji je zaustavljena i jedini prihod kojeg sam imao bio je onaj zarađen na građevini. Allan se tu javio, rekao mi da dođem u Englesku, da će se on pobrinuti za mene i tako sam došao u njegovu kuću. Sredio mi je probu u Newcastleu, razgovarao je s klubom o meni, a ja nisam znao za to. Odigrao sam dobro, zabio i jedan gol glavom nakon kornera pa je direktor Newcastlea Steve Nixon ponudio mi jednogodišnji ugovor. Uživam, igram za U-23 momčad i dat ću sve od sebe kako bih i dalje ostao ovdje, bez obzira što ima jako puno kiše, haha", veselo je zaključio Indalecio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider