Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri živo zainteresirani

Ruši se san Danija Olma: Dinamova zlatna koka saznala razočaravajuću vijest

Hansi Flick odbacio je jedan od Xavijevih prioriteta za ljetno pojačavanje Barcelonine momčadi - Danija Olma.

Dani Olmo (Foto: Afp)

Promjenom trenera Barcelona je potpuno promijenila planove za sljedeću sezonu. S odlaskom Xavija Hernandeza i dolaskom Hansija Flicka plan sportskog direktora Deca potpuno se promijenio, te je ustupio mjesto drugim imenima za jačanje Barcine momčadi.

Antonio Rudiger (desno) Realova zvijezda ima sat koji vrijedi 30 puta više od pehara Lige prvaka: Cijena je astronomska! divider

Xavi je stavio nekoliko imena na stol kako bi pojačao ofenzivni dio momčadi. Među svima je stršio Dani Olmo, igrač Leipziga koji dobro poznaje Barcu jer je odgajan u La Masiji, a potom je prešao u omladinsku školu zagrebačkog Dinama.

Flick ruši Xavijev plan

Xavi je Olma vidio na poziciji lažnog krila, no čini se da ga Flick ne vidi u svojim planovima. Njemački stručnjak preferira krilne igrače s većom hitrinom i transformacijom. Smatra Olma izvrsnim igračem, ali njegov profil ne uklapa se u njegovu viziju, pišu španjolski mediji,

Aleksandar Pavlović Veliki talent koji je odbio i ražalostio Srbiju ima problema: Mlada zvijezda Bayerna mora na operaciju divider

Flicku više odgovara Nico Williams iz Athletic Bilbaa, iako on nije jedino ime koje je bacio na stol sportskog direktora Barcelone. Kako otkriva katalonski Sport, nitko iz Barcelone nije kontaktirao Olma ili njegove zastupnike. Ima ugovor u Leipzigu do 2027., a izlazna mu klauzula iznosi 60 milijuna eura, što je iznos koji Katalonci ne žele platiti.

Barcelona ne želi Danija Olma

Olmo je pobudio interes velikih europskih klubova nakon što je već donio odluku da napusti Leipzig. Među ostalim, čini se da se Bayern München žestoko bori za jednog od najistaknutijih igrača u Bundesligi.

S druge strane, klubovi iz engleske Premierlige također su pokazali interes. Iako se žarko želio vratiti u Barcelonu, Olmo je svjestan da je njegov povratak praktički nemoguć od odlaska Xavija Hernandeza i počinje razmišljati u drugim destinacijama, zaključuje katalonski dnevnik.

Hrvatski prvak Dinamo živo je zainteresiran za rasplet situacije svoje zlatne koke. Naime, poznato je da zagrebački klub ima pravo na postotak od prodaje u sljedeći klub. To je 20 posto od iznosa koji prelazi 29 milijuna eura, a koliko je dosad Leipzig isplatio Modre. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL