Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima li kraja drami?

River i Boca stižu u Europu: Odgođeno finale igra se na kultnom stadionu, oba kluba se žale

Pala je odluka o odgođenom uzvratu finala, ali problem je što se s njom nitko ne slaže.

Neodigrana utakmica Rivera i Boce (Foto: AFP) (Foto: Afp)

River Plate i Boca Juniors susreli su se prvi put u povijesti u finalu Copa Libertadoresa, južnoameričkog finala Lige prvaka.

U prvoj utakmici na Bocinoj La Bomboneri bilo je 2:2, a uzvrat na El Monumentalu nikad se nije odigrao. Zbog nereda i napada na autobus Boce uoči uzvrata susret je odgođen, najprije za sat vremena, pa za jedan dan, a nakon toga i do daljnjega.

U Conmebolu, krovnoj nogometnoj organizaciji Južne Amerike, odlučili su da će se utakmica igrati izvan Argentine, a stigla je i službena potvrda točne lokacije: odgođeni uzvrat igrat će se na stadionu Real Madrida Santiago Bernabeuu 9. prosinca u 20:30.

Kao razlozi za odabir Madrida navode se sigurnost, postojanje adekvatne smještajne i sportske infrastrukture, dobra prometna povezanost (madridska zračna luka ima najviše linija s Južnom Amerikom) i najveća argentinska zajednica izvan domovine (oko 250.000 živi ih u Španjolskoj).

Veliki rivali ujedinili se u prosvjedima, svatko ima svoje razloge

Ipak, ova odluka nije dobro sjela ni Riveru ni Boci, a svaki klub ima svoje razloge za prosvjede.

Iz Rivera su najavili žalbu iz očitih razloga: ostat će bez prilike za osvajanje naslova na svom terenu, ali i navijačima, budući da bi na stadionu trebali biti navijači obaju klubova. U prvoj utakmici zbog sigurnosnih razloga navijači Rivera nisu mogli na La Bomboneru, kao ni navijači Boce na El Monumental u uzvratu.

Žali se i Boca koja, čini se, ne želi igrati – nigdje. Smatraju da im treba dodijeliti naslov, a nakon odluke o finalu u Madridu oglasili su se priopćenjem - također su najavili žalbe te istaknuli da je odluka protivna pravilima.

Do finala na Santiago Bernabeuu je ostalo tek nekih 10-ak dana, a čini se da prava drama tek počinje. Vidjet ćemo hoće li se na kraju klubovi morati pomiriti sa sudbinom i sjesti u avion za Madrid te odigrati finale koje se dugo čekalo, a na kraju se pretvorilo u pravu trakavicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider