Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UJEDNO I NAJPOZNATIJE

Finale Lige prvaka iduće godine ponovno tamo gdje je odigrano ono najspektakularnije

Po drugi put otkako se igra Liga prvaka, domaćin finale utakmice bit će Istanbul.

Trofej Lige prvaka (Foto: Afp)

UEFA-in odbor za natjecanja, koji se u srijedu sastao u Beču povodom Kongresa europskog nogometnog tijela, definitivno je utvrdio da će se finale Lige prvaka 2022./2023. igrati na stadionu Ataturk u Istanbulu.

Puškas Arena u Budimpešti bit će mjesto održavanja finala Europske lige, dok će se finale Konferencijske lige sljedeće sezone igrati u Eden Areni u Pragu, 'domu' Slavije koji broji 20.800 mjesta.

Domaćin finale ženske Lige prvaka 2023. bit će stadion nizozemskog prvoligaša PSV-a u Eindhovenu.

Očekivano "vraćanje duga" za 2020. godinu.

Istanbul je trebao biti domaćini finala 2020., ali je zbog pandemije promijenjen sustav natjecanja i sve su utakmice od četvrtfinala do finala odigrane na dva stadiona u Lisabonu. Onda je Istanbulu dodijeljeno finale 2021., ali je ponovno, zbog situacije sa širenjem zaraze koronavirusom, finale igrana u Portu.

Istanbul će tako po drugi put ugostiti finale najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu. Poznavateljima nogometa nije se teško sjetiti koji je bio prvi slučaj. Naravno, radi se o možda i najpoznatijem finalu svih vremena, onome iz 2005. godine.

Liverpool je tada ostvario i najveći preokret u finalnim utakmicama, vrativši se iz minusa 0:3 protiv Milana te na kraju osvojivši trofej.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider