Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"popularne cijene ulaznica"

Finale Kupa između Rijeka i Dinama igrat će se u Varaždinu!

Varaždin će ugostiti finale Hrvatskog kupa između Rijeke i Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što se na nogometnom stadionu u Varaždinu u svibnju odigraju tri utakmice Europskog prvenstva U-17, uključujući i onu finalnu, 31. svibnja u Varaždinu će se igrati i finale Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Dinama.

Ugovor o organizaciji utakmice u srijedu su u prostorijama Županijskog nogometnog saveza Varaždin potpisali izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, predsjednik ŽNS-a Varaždin Nenad Horvatić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac i predsjednik Nogometnog kluba Varaždin Stjepan Cvek.

Horvatić je naglasio da, nakon što su NK Varaždin i stadion dobili licencu za Drugu ligu, više nema prepreka za odigravanje utakmice.

„Svi se mogu uvjeriti da su Zajednica i Klub uz pomoć HNS-a učinili maksimalne napore da infrastruktura na i oko stadiona dočeka tri utakmice Eura i finale Kupa spremno“, rekao je Horvatić, koji je i član Izvršnog odbora HNS-a, te zahvalio kolegama koji su dali povjerenju Varaždinu posebno kada je financiranje bilo upitno zbog neizglasavanja varaždinskog gradskog proračuna.

„HNS je pokazao koliko mu je bitan razvoj nogometa i sportske infrastrukture u Varaždinu, s gotovo milijun kuna“, dodao je Horvatić, a Vrbanović je potvrdio da je bilo skepse nakon odluke da se igra u Varaždinu, no da Varaždin zaslužuje podršku na putu povratka vrhunskog nogometa u grad.

„Nakon niza uspješnih godina i rezultata varaždinskog kluba, HNS je duboko oštećen time što se ovdje igra tek trećeligaški nogomet. Mi ne možemo utjecati na rezultate, ali smo pružili ruku klubu da poboljša uvjete za licenciranje. Klub sam radi sportske rezultate“, rekao je izvršni direktor HNS-a te najavio atraktivan nogometni svibanj u Hrvatskoj s Eurom U-17 i finalom Kupa.

„Iznenadit će vas kvaliteta hrvatskih nogometaša ove mlade generacije, a imat ćemo i spektakularnu najvažniju utakmicu domaćeg nogometa, finale Kupa, s konačnom podjelom trofeja. Nadam se da smo nogomet u Varaždin vratili na velika vrata“, kazao je Vrbanović.

Stjepan Cvek je podsjetio da su se nekad u Varaždinu igrale velike europske utakmice te izjavio da će povjerenje za organizaciju europskih i finalne kup utakmice biti veliki poticaj da se NK Varaždin u što kraćem vremenu vrati u Prvu ligu. Alen Runac je zahvalio HNS-u na prepoznavanju kvalitetnog rada Zajednice.

„To je dokaz da se zajedništvom mogu napraviti rezultati nakon što se 20-ak godina nije ulagalo u nogometni stadion u Varaždinu“, kazao je Runac.

Najavljeno je da će ulaznice za finalnu utakmicu Kupa biti po popularnim cijenama, 140 kuna za tribinu zapad, te po 100 kuna za istok, a za navijačke skupine Rijeke i Dinama po 60 kuna.

Na svečanosti u Varaždinu potpisan je i ugovor o poslovnoj suradnji Županijskog nogometnog saveza Varaždin i 2. gimnazije Varaždin. Naime, varaždinska srednja škola 2011. godine krenula je sa sportskom gimnazijom, a njezini su nogometaši predstavljali Hrvatsku na prošlogodišnjem Europskom školskom prvenstvu u nogometu u Francuskoj te zauzeli četvrto mjesto. 2. gimnazija Varaždin ponovno će predstavljati Hrvatsku i ove godine, od 21. do 29. svibnja na Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu u Pragu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider