Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako se to moglo dogoditi?

Finale Eura umalo je bilo otkazano?! Engleska policija otkrila sve razmjere kaosa pred Wembleyjem

Scene proboja tisuća navijača na Wembley zapanjile su normalan svijet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nasilje koje su prouzročile tisuće Engleza oko stadiona Wembley uoči finalne utakmice Europskog prvenstva ne prestaje šokirati javnost na Otoku.

Kako se dogodilo da oko sedam tisuća navijača uspije provaliti na stadion i ući bez ulaznice na jedan događaj od takvog značaja, pitanje je kojim se ovih dana bave engleska policija i sve nadležne službe.

Dok se cijeli slučaj ne razriješi, pristižu novi detalji u vezi s tim nemilim scenama.

Visokopozicionirana osoba u londonskoj Metropolitan Police izjavila je kako je u jednom trenutku postojala opasnost da utakmica bude otkazana.

"Horde engleskih navijača uletjele su na stadion bez karte, a sve to je bilo popraćeno nasiljem unutar i izvan stadiona, kao i javnim konzumiranjem droga", poručuju iz Met Policea.

Istragu su, osim policije, otvorili i Engleski nogometni savez (FA) i UEFA – Englezi s ciljem da identificiraju izgrednike i onda im (vjerojatno) zabrane dolazak na utakmice reprezentacije, dok će UEFA sigurno žestoko kazniti krovnu englesku nogometnu organizaciju.

"Da policija nije intervenirala..."

Oni koji su bili prisutni na velikom finalu posvjedočili su kako je policija na običnim utakmicama Premierlige bila kudikamo robusnija i nabrijanija nego što je to bio slučaj u finalu Eura, koje je bio najveći sportski događaj na engleskom tlu u posljednjih pola stoljeća.

"Tijekom dana policajci su se uvjerili u sramotno ponašanje i u centru Londona i na Wembleyju, gdje se niz ljudi progurao kroz sigurnosne kordone. Kada su policijski zapovjednici prepoznali da bi to moglo dovesti do toga da navijači bez ulaznica pokušaju ući na stadion, brzo su reagirali i uzvratili. Stoga ne prihvaćam tezu da je policijska operacija u ovom slučaju propala i ostajem uz policiju i njihovo postupanje. Bez njihove neposredne intervencije moguće je da bismo morali odustati od utakmice", zaključio je izvor iz Metropolitan Policea.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider