Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Procurili detalji ugovora

Filmski obrat: PSG ponudio dvostruko više i odnio Barci veliku želju ispred nosa

Barcelona ga je planirala predstaviti ovaj tjedan, međutim na kraju će ga predstavljati PSG.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gini Wijnaldum je novi igrač Barcelone – katalonske sportske tiskovine imaju spremnu tu naslovnicu još od prošle godine u ovo doba, toliko naime Ronald Koeman priča o potrebi za dovođenjem svog sunarodnjaka.

Dojučerašnji veznjak Redsa odbijao je produljiti ugovor na Anfieldu jer je želio samo "kod svog bivšeg reprezentativnog šefa", ali u filmskom obratu odlučio je potpisati za PSG. Koliko toga se može promijeniti u samo nekoliko dana…

Ključan detalj uvodne rečenice teksta jest - Wijnalduma je želio trener, a ne "šef"…

Lionel Messi je htio dovesti  starog prijatelja Sergija Aguera. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena nikad nije prežalio Luisa Suareza i želio je klasu kraj sebe u napadu.

Agueru je pak nedavno istekao ugovor sa Cityjem i pristao je potpisati za 5.000.000 po sezoni, dvostruko manje od onoga što je zarađivao kod šeika, a kako uskoro stiže vrijeme za Messijev novi ugovor, love za Wijnalduma u ovoj recesijskoj Barcinoj blagajni jednostavno više nema…

Zarađivat će dvostruko više nego kod Koemana

Nizozemski veznjak znao je da ga očekuje natezanje oko detalja njegovog ugovora u Kataloniji i poslije kratkih konzultacija s logikom, prihvatio poziv PSG-ovog šeika potpisavši za nešto manje od dvostruko više, nego što će Aguero zarađivati i dvostruko više nego što je zarađivao u Liverpoolu.

Nije se morao natezati, a dobio je ugovor od 9.500.000 eura godišnje do lipnja 2024., javlja Fabrizio Romano, a kad taj javi, obično je vrlo precizno.

Barceloni je kriza prouzročena koronavirusom izuzetno teško pala kad je riječ o financijama pa su ovaj prijelazni rok prisiljeni tražiti igrače bez odštete, poput Aguera i Erica Garcije ili plaćati manje iznose kao onih 9.000.000 eura za Emersona.

To ponekad nije loše jer se zna pronaći odlično pojačanje na popustu, problem je što Barcelona gubi utrke i za takve igrače u zadnje vrijeme. Real Madrid  joj je ukrao veliku želju Davida Alabu, koji je odlučio potpisati po isteku ugovora s Bayernom, PSG sad Wijnalduma…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider