Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastupa u utorak ujutro

Filip Zubčić uvjeren u borbu za vrh u slalomu: "Želim popraviti dojam iz veleslaloma"

Filip Zubčić s dosta optimizma očekuje slalomsku utrku na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Utrka je na programu u noći s utorka na srijedu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić s dosta optimizma očekuje slalomsku utrku na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Utrka je na programu u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu (prva vožnja u 3.15, a druga u 6.45).

Iza Zubčića je deseto mjesto u veleslalomu na Igrama što ga nije zadovoljilo, ali je unatoč tome izjavio da je spreman u slalomu boriti se i za sam vrh.

gol expired Zubčić objasnio što se to dogodilo na ZOI-u: ''Dobio sam dobru šamarčinu'' divider

"Veleslalom je bio loš i to je činjenica. Dobro je da sam i završio deseti na kraju, ali to mi pokazuje i da s lošim skijanjem mogu ostvariti takav plasman. U slalomu vjerujem u bolji rezultat i želim popraviti dojam iz veleslaloma gdje nisam napravio ono što sam zacrtao. Slalom je nova šansa, u utrku idem jako motiviran i vjerujem da se mogu boriti za sam vrh“.

Kao i uvijek, slalom je najveća lutrija među disciplinama alpskog skijanja, a o izjednačenosti u slalomu puno toga govori da je ove sezone u njemu, tijekom Svjetskog kupa, bilo šest različitih pobjednika.

gol expired Filip Zubčić bez olimpijske medalje nakon loše prve vožnje, njegov trener okrivio skije, srebro za Sloveniju! divider

"Istina, ali ne samo to. Mislim da se četrnaest različitih skijaša penjalo na slalomsko postolje. Puno je favorita i puno nas ima šanse za medalju. Bit će zanimljivo. Emocije, kako pozitivne tako i negativne, te troše i moram u utrku ući mirne glave, stabilan i opušten. Na treningu sam se dobro osjećao, a podloga koja je agresivna i ledena mi, mislim, odgovora. Staza je takva da treba napadati od samog početka do kraja“, rekao je Zubčić koji je naglasio da se sve bolje osjeća na slalomskim stazama.

"Pokazao sam da mogu još i prošle sezone kada sam na Sljemenu bio peti, ali ova sezona je još bolja po tom pitanju. Evo, u Kitzbuehelu sam bio u manje od sekunde minusa iza pobjednika, bez one greške bi bio među pet najboljih. Blizu sam vrha i pokazao sam da mogu do velikog rezultata“, završio je Zubčić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider