Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BUDUĆNOST BIJELO-PLAVIH

Prve ovacije osječkih tribina dobio je kao skupljač lopti, a sad je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor

Vedran Jugović produžio je ugovor s Osijekom do 2024. godine, dok je prvi profesionalni, do 2026., potpisao Filip Živković.

Filip Živković (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Ovogodišnjih pridošlica u Gradski vrt još uvijek nema. Svlačionica Osijeka malo je pročišćena odlaskom igrača koji su bili višak i svakako je stvorena zdravija atmosfera.

Posebno po pitanju podloge za davanje prilike mladim igračima. Jedan od njih je i Filip Živković, 16-godišnji ofenzivac koji je već u svom profesionalnom debiju postigao pogodak protiv Rijeke. Zapravo, tako se mislilo sve dok VAR nije reagirao i ukazao na očito zaleđe.

Mlade igrače očekuje značajna minutaža

No, da će Živković biti netko na koga će Rene Poms ozbiljno računati mogli smo zaključiti kad je dobio priliku i na utakmici protiv Gorice, zajedno s još nekih mladim igračima. Tu se vjerojatno najviše vidi razlika između Pomsa i Nenada Bjelice, koji je bio poprilično težak po pitanju davanje prilike mladima.

Živković je jučer potpisao i svoj prvi profesionalni ugovor s Osijekom, odnosno obećao je vjernost klubu do 2026. godine. Zajedno s njim, novi ugovor potpisao je još jedan igrač koji je dijete kluba, ali sad već veteran, Vedran Jugović. Njegov je produžen za još jednu godinu, do ljeta 2024.

Iako se zna da je pravi navijač Osijeka, uostalom njegov ujak Branko Vrgoć bio je nekoliko godina prvotimac Bijelo-plavih, uz Živkovića se veže i jedna anegdota.

Ovacije tribina prije nego su znali tko je

Svi još dobro pamtimo jesensku utakmicu Osijeka i Dinama, poznatu i pod nadimkom "neviđena utakmica", radi velike magle koja se spustila nad grad.

Utakmica koju je Osijek pobijedio pogotkom Ramona Miereza iz 85. minute nije gledateljima ponudila priliku vidjeti puno toga, posebno u drugom dijelu.

No, zato se jako dobro vidio jedan detalj iz 89. minute, dok je Dinamo svim silama tražio izjednačenje. Lopta je otišla u aut, a jedan skupljač lopte ju je uzeo i pružio prema Petru Bočkaju. Kad je ovaj došao do nje, dječak ju je bacio u teren, s ciljem da priskrbi Osijeku još vremena. Tada je dobio velike ovacije s tribina. One za kakve ne sumnjamo da će ih dobivati sve češće. Već sad na Gradskom vrtu, a uskoro i na Pampasu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider