Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Čudesna priča

Senzacionalan transfer mladog Hrvata: "Mali Modrić" ostvario san

Filip Krovinović postao je tek četvrti Hrvat koji je potpisao za veliku Benficu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odrađen je prvi veliki transfer nekog hrvatskog nogometaša ovog ljeta! Filip Krovinović, 21-godišnji Zagrepčanin, dosadašnji igrač Rio Avea iz Portugala, potpisao je 5-godišnji ugovor s velikom Benficom. A svoje dojmove odmah nakon službenog predstavljanja i povratka u Hrvatsku, podijelio je samo za Novu TV.

Filip Krovinović postao je tek četvrti Hrvat koji je potpisao za veliku Benficu! Svoje prve dojmove otkrio nam je tek što je sletio iz Portugala.
"I dalje sam u šoku, i dalje ne vjerujem, nisam ni svjestan da sam potpisao za taj klub. Jer kad potpišeš za taj klub s 21 godinom, to je stvarno nešto s drugog svijeta", kaže Krovinović.

Benfica je najveći portugalski klub s milijunima navijača diljem Portugala, ali i svijeta. Prvak je posljednje četiri sezone, a Krovinović stiže kao hit igrač prošlog prvenstva. U Rio Aveu je u prvenstvu odigrao 26 utakmica, zabio 5 golova i dodao 3 asistencije. Ali je Portugalce zapravo impresionirao samom igrom. Dali su mu nadimak "mali Modrić" i uz to ga uvrstili u najbolju momčad sezone.

"Kad sam to vidio, bila mi je iznimna čast i bio sam jako sretan jer sam bio jedini, uz golmana, u prvih 11, a da nije iz ova tri velika kluba: Sportinga, Porta i Benfice."

Koliko je zapravo odlično igrao ovog proljeća pokazat će popis klubova koji su poslali ponude Rio Aveu za njega: prva je zagrizla Braga, ali ubrzo i Nice, treća momčad francuskog prvenstva.

"Dvoumio sam se između Nice i Benfice, znajući da ću u Nice imat veću minutažu, u Bragi također, ali ja sam još igrač u razvoju i dokazat ću se svakom prilikom, tako da nisam u nikakvom strahu. Već sam prošao kroz to i sad će mi bit puno, puno lakše."

A da priča bude još zanimljivija, Filipu se život preokrenuo u svega 4 mjeseca. Jer je do veljače je zapravo više imao ulogu jokera s klupe. Tada se malo tko nadao transferu u Benficu.

"Stvarno je bilo teško i stalno je bio prisutan stres, nervoza, ali treba biti dobar u glavi, jak. Nikad ne treba odustajati, treba stalno raditi i vjerovati u sebe, ako misliš da to možeš, kao što jesam uz pomoć svih, i eto - došli smo do našeg cilja. Barem za sada."

To bi i bila vaša neka poruka mladim igračima koji se u ovakvim teškim situacijama?
"Je, svakako: nikad nemojte odustat, vjerujte u sebe i trenirajte maksimalno."

I tako je igrač koji je prošao mlade selekcije Hrvatske napravio veliki iskorak u karijeri s ciljem da se uskoro vrati u Vatreni dres. Ovoga puta, u A selekciji...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider