Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno problema

Nekoć velika nada Dinama opet na posudbi: "Želim novi početak i pronaći formu"

Benković je 2018. preselio iz Dinama u Leicester City za oko 15 milijuna eura, međutim u redovima "lisica" nije se previše naigrao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometaš Filip Benković (23) do kraja sezone provest će na posudbi u redovima belgijskog prvoligaša OH Leuvena

Benković je 2018. preselio iz Dinama u Leicester City za oko 15 milijuna eura, međutim u redovima "lisica" nije se previše naigrao.

Veći dio vremena je proveo na posudbama, pa je tako igrao za Celtic, Bristol City i Cardiff City. Sada je posuđen belgijskom klubu koji ima istog vlasnika kao i Leicester, tajlandskog milijardera Aiyawatta Srivaddhanaprabhaa, sina poginulog u helikopterskoj nesreći tajkuna Vichaija. 

Benković je prvi dio sezone odradio na posudbi u drugoligašu Cardiffu upisavši samo jedan nastup.

"Želio sam igrati. Proteklih mjeseci nisam previše igrao za Cardiff. Ovdje želim novi početak i pronaći svoju najbolju formu. Sve se dogodilo vrlo brzo, no ambicije ovog kluba i razgovor s trenerom uvjerili su me na ovaj korak," kazao je 23-godišnji branič za klupsku stranicu.

"Pratio sam belgijsku ligu još dok sam igrao u Hrvatskoj. Jupiler Pro liga uvijek ima puno mladih, talentiranih igrača," dodao je Benković priznavši kako mu je najbolje bilo u redovima škotskog velikana Celtica.

"Jako mi se svidjelo u Celticu, tamo sam se osjećao sretno i imao sam jako dobru sezonu. Uzeo sam naslov i dva kupa, još sam uvijek ponosan na to."

OH Leuven se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu belgijskog prvenstva sa 32 boda, 10 manje od lidera Club Bruggea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider