Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uskoro odluka?

New York Times tvrdi da FIFA mijenja poznato pravilo: Daliću će se sigurno svidjeti

FIFA razmatra opciju da izbornici reprezentacija u Katar mogu voditi čak 26 igrača, trenutno mogu razmišljati o 23 imena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako piše New York Times, FIFA bi uskoro trebala donijeti odluku koja će izbornicima nacionalnih reprezentacija puno olakšati posao pred velika natjecanja.

Naime, krovna nogometna organizacija razmišlja o novom pravilu prema kojem bi izbornici na prvenstvo mogli povesti 26 igrača, umjesto dosadašnja 23.

To pravilo stupilo bi na snagu 1. srpnja ove godine. To znači da će izbornici na Svjetsko prvenstvo u Kataru voditi 26 igrača.

Daliću olakšana odluka

Hrvatski izbornik na papiru ima veliku gužvu potencijalnih putnika u Katar. Hrvatska je nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji dobila veliki broj mladih igrača koji kucaju na vrata popisa, no neki su na granici od 23 putnika pa im ova odluka možda garantira mjesto u avionu za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatski navijači u Parizu VIDEO Hrvatski navijač u Parizu: "Rakitić zabija za Vatrene protiv Francuske" divider

Zlatko Dalić je nedavno u izjavi za Novu TV istaknuo kako su mu Erlić, Šutalo i Stanišić zadali nove glavobolje, ali one pozitivne.

Spomenuti trojac bi tako gotovo sigurno mogao upasti na popis putnika ako FIFA donese ovu odluku.

''Sve pohvale dečkima, iskoristili su šansu, nametnuli se, dva mlada stopera. I Stanišić u drugom dijelu je odličan bio, Šutalo, Erlić i Stanišić su nam donijeli glavobolju, ali pozitivnu'', kaže Dalić.

Tako će u Katar vjerojatno i neki stariji igrači na koje su navijači naučili, a trenutno nisu blizu prvih 11 Vatrenih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider