Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
16 skupina

FIFA službeno objavila: Svjetsko prvenstvo s 48 reprezentacija

FIFA je usvojila prijedlog svog predsjednika na kojem je i pobijedio na izborima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFA-ino vijeće je u utorak jednoglasno podržalo prijedlog svog predsjednika Giannija Infantina o proširenju svjetskih nogometnih prvenstava sa 32 na 48 reprezentacija, počevši od 2026. godine.

Prema novom formatu prvenstva u prvoj fazi natjecanja će 48 reprezentacija biti podijeljeno u 16 skupina po tri reprezentacije, objavila je FIFA u svom Twitteru, dodavši kako će više pojedinosti biti objavljeno nakon završetka zasjedanja Vijeća koje okuplja 37 članova.

U ponedjeljak je procurila informacija i kako će zbog novog sustava sa 16 skupina FIFA ukinuti neriješene rezultate na svjetskim prvenstvima.

Proširenje turnira bila je jedna od glavnih točaka izborne kampanje Infantina, koji je u veljači na čelu FIFA-e smijenio Seppa Blattera. Infantino je najprije govorio o proširenju turnira na 40 reprezentacija, ali je onda u listopadu dodao još osam reprezentacija.

U donošenju ove odluke, FIFA je odbacila tvrdnje kako će proširenje smanjiti kvalitetu turnira te učiniti ga predugim i nezgrapnim. Kritičari, među mojima su mnogi ugledni europksi klubovi kao i treneri, smatraju da FIFA ugrožava pobjedničku formulu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider